Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
12 March 2010
Artikel delen

Beste Secretaresse en ICT-ers van Nederland

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  De beste Directiesecretaresse/Management- assistent is Mirjam de Heus van het Hoornbeeck College. Voor ICT is de beste Open source ICT’er Tim Slot van ROC de Leijgraaf, de beste Microsoft ICT’er Frans Breddels van het Koning Willem I College en de beste Cisco specialist Joost Bouwmeester van het Graafschap College. Zij waren de beste in hun vak op de landelijke beroepenwedstrijd in Ahoy Rotterdam.

  Beroepenwedstrijd
  Vijf teams, bestaande uit vijf Directiesecretaresses/Managementassistenten en voor ICT vijf Microsoft-, vijf Cisco- en vijf Open source specialisten, streden afgelopen drie dagen op de landelijke beroepenwedstrijd in Ahoy Rotterdam om een plek voor de Europese Wedstrijd (EuroSkills) in Lissabon. De deelnemers waren de beste tijdens eerdere selectiedagen.

  Aan de hand van realistische praktijkopdrachten moesten ze laten zien dat ze niet alleen hun toekomstige vak tot in de puntjes beheersen, maar ook goed kunnen samenwerken en omgaan met onverwachte uitdagingen. Ondanks het teamverband werden de kandidaten individueel beoordeeld door de jury.

  Ron Creutzberg, voorzitter jury en adviseur ICT bij ECABO: “De wedstrijd was tot einde spannend. Het niveau was hoog en de resultaten lagen tot het einde zeer dicht bij elkaar. Er werd heel zelfstandig en gemotiveerd aan alle opdrachten gewerkt. Normaal zie je in het verloop van de wedstrijd onderlinge verschillen tussen de kandidaten, maar nu waren echt de besten uit Nederland aanwezig!”

  De winnaars nemen van 9 tot en met 11 december 2010 deel aan Euroskills in Lissabon te Portugal. Aan het einde van EuroSkills weten we wie het beste landenteam van Europa heeft.

  Over ECABO
  ECABO is het kenniscentrum voor de economisch-administratieve, ICT- en veiligheidsberoepen en verbindt beroepsonderwijs en bedrijfsleven. Ze doet dit met producten en diensten gericht op praktijkleren, competentiegericht beroepsonderwijs en examinering voor vmbo, mbo, hbo en particuliere opleiders. Meer informatie vindt u op www.ecabo.nl

  Sponsoren
  De wedstrijd voor beste Directiesecretaresse/Managementassistent en beste ICT’er werd mede mogelijk gemaakt door CA-ICT, Stichting Praktijkleren, Loket MBO ICT, Novell, MBO Raad/BtgESB&I, E Skills Week, Secretary Plus, NASC – Het Netherlands Academy Support Centre, ICT-Office en Isential.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS