Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
22 January 2014
Artikel delen

Betrek uw klas bij de les

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Epson heeft vandaag tijdens BETT UK een nieuwe reeks projectoren met ultrakorte projectieafstand voor het onderwijs aangekondigd, waaronder een nieuw interactief product met mogelijkheden voor finger-touch bediening. Met de EB-595Wi kunnen gebruikers interactief werken met het geprojecteerde beeld met behulp van hun vingers. Hierdoor kunnen docenten, studenten en leerlingen volledige controle nemen en worden lessen en colleges nóg interessanter. De EB-5-reeks is verkrijgbaar vanaf mei 2014, voor een adviesprijs vanaf € 1.289 (ex. BTW).

  Met de EB-595Wi kunnen leraren, docenten, leerlingen en studenten tot maximaal zes vingertoppen of één van de twee interactieve pennen gebruiken om direct op het geprojecteerde beeld aantekeningen te maken. Hierdoor is het eenvoudiger om notities toe te voegen, diagrammen te maken of aantekeningen op video's te maken. De bediening op het scherm is gemakkelijk te gebruiken voor het wisselen van dia's, het kiezen van een bron/ingang en zelfs het opslaan van een illustratie, en dat allemaal met behulp van uw vingertoppen. Dankzij het ontwerp met ultrakorte projectieafstand kunnen gebruikers rechtstreeks interactief aan het werk gaan met hun presentaties, terwijl schaduwen en verblindend licht tot een minimum beperkt blijven.

  Trevor Holt, productmanager bij Epson Europe, zegt: “Bij finger-touch bediening staat directe interactiviteit via natuurlijke gebaren en handelingen centraal; gebruikers hoeven helemaal niets te leren. Docenten zullen finger-touch bediening heel handig vinden om snel een bepaald punt te benadrukken of om tijdens lessen aanvullende aantekeningen te bieden. Ze hoeven niet eerst naar de interactieve pen te zoeken. En leerlingen en studenten kunnen direct op het geprojecteerde beeld een bijdrage leveren. Het mooie van dit product is dat gebruikers die dat willen, ook gewoon de twee interactieve pennen kunnen gebruiken.”

  De twee nieuwe interactieve pennen reageren nu nog beter en zijn nog gebruiksvriendelijker, dankzij het verbeterde, lichtgewicht ontwerp. Hiermee kunnen docenten en leerlingen gelijktijdig op het scherm schrijven, met ieder een eigen pen, wat de samenwerking verbetert. Dankzij het unieke ontwerp van de EB-595Wi kunnen gebruikers tot in de hoeken van het scherm schrijven, tekenen of aantekeningen maken en dankzij de installatie zonder stuurprogramma's en met automatische kalibratie kan iedereen snel aan de slag. Met de whiteboard-modus voor het maken van aantekeningen zonder pc, hoeven docenten hun computer niet eens aan te zetten.

  Onderdeel van een nieuwe reeks
  De EB-595Wi is onderdeel van de nieuwe EB-5-reeks projectoren met ultrakorte projectieafstand, met zowel interactieve als niet-interactieve modellen, WXGA- en XGA-resolutie en een verbeterd lichtrendement van maximaal 3.300 lumen vergeleken met de vorige reeks. Alle modellen in de reeks maken gebruik van de 3LCD-technologie van Epson die garant staat voor hoogwaardige beelden met een gelijke White en Colour Light Output voor levendige kleuren en heldere beelden, zelfs bij daglicht, en kleuren die drie keer helderder zijn dan die van projectoren van de concurrentie2. Deze modellen bieden een lange levensduur van de lamp dankzij een instelling voor de eco-modus, dynamische besturing en automatische aanpassing van de helderheid. Dubbele VGA- en HDMI-ingangen zorgen voor zeer uitgebreide aansluitmogelijkheden.

  Alle projectoren uit de EB-5-reeks hebben draadloze aansluitmogelijkheden, zodat het eenvoudig is om content te delen vanaf een groot aantal smart devices met behulp van de iProjection-app3. Dankzij de moderator-functie kunnen docenten en leerlingen en studenten op makkelijke wijze gelijktijdig content delen. Docenten behouden volledige controle, want ze kunnen kiezen wanneer een leerling of student toegang heeft tot de projector en dus content mag weergegeven. Ideaal voor interactie in een omgeving waarin wordt samengewerkt tussen docenten en leerlingen of cursisten.

  De EB-570, EB-575W, EB-575Wi, EB-580, EB-585W, EB-585Wi en EB-595Wi zijn verkrijgbaar vanaf mei 2014 voor een adviesverkoopprijs van respectievelijk € 1.289, € 1.379, € 1.839, € 1.379, €1.469, € 1.929 en € 2.169.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS