Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
15 March 2016
Artikel delen

Bewegend leren op educatief speeltoestel van QUEST

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Het wordt een spannende vrijdagochtend op de Haagse basisscholen OBS Houtwijk en CBS De Eshof. Komende vrijdag wordt het nieuwe educatieve Yalp Memospeeltoestel van Quest geopend op het schoolplein. Den Haag heeft daarop de primeur.

  Het digitale speeltoestel staat boordevol rekensommen, een alfabetspel en 500 quizvragen. Het populairwetenschappelijk magazine Quest werkte mee aan de spelinhoud. Het bijzondere speeltoestel wordt op vrijdag 18 maart om 14.00 uur geopend door Quest-hoofdredacteur Thomas Hendriks en de Haagse wethouder Boudewijn Revis. 

  Gemeente Den Haag stimuleert bewegend leren

  Het speeltoestel bestaat uit 7 pilaren met een touchscreen. Met één druk op de knop kunnen kinderen kiezen uit speelse en educatieve spellen. Kinderen die veel bewegen pikken de lesstof beter op én onthouden die beter. En dat is precies waar het Quest-speeltoestel, genaamd Yalp Memo, op inhaakt. De gemeente Den Haag omarmt het bewegend leren. Zij investeerde daarom mee in het speeltoestel op het gedeelde schoolplein van OBS Houtwijk en CBS De Eshof. "Bewegen levert zoveel op. Het bevordert de leerprestaties van kinderen en heeft een goede invloed op de fysieke en sociale ontwikkeling. Daar hechten wij als scholen veel waarde aan", vertellen directeuren Karen Weijermans en Ida Lugtenburg. "Beide scholen delen een plein en mogen gebruik van maken van het speeltoestel. Het is de bedoeling dat leerkrachten naar buiten gaan tijdens de reken- of taalles." De educatieve spellen kunnen een officiële methode natuurlijk niet vervangen. Het blijft in de eerste plaats een erg leuk speeltoestel. "Maar", geven Weijermans en Lugtenburg aan, "het alfabetspel of de Quest-quiz spelen is natuurlijk wél een goede oefening."

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS