Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
5 February 2015
Artikel delen

Bezoekers en exposanten tevreden over Nationale Onderwijstentoonstelling

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  De exposanten van de Nationale Onderwijstentoonstelling 2015 waren uitermate tevreden over hun deelname aan de beurs, van dinsdag 27 januari tot en met zaterdag 31 januari in de Jaarbeurs in Utrecht. Zij beloonden de NOT met een 7,5 als rapportcijfer (in 2013: 7,1). Een hoge waardering in beurstermen, die weergeeft hoe groot het succes was voor de exposanten. De bezoekers kenden exact hetzelfde cijfer toe.

  Prinses Laurentien
  Prinses Laurentien van Oranje en Marloes van der Meer, Leraar van het Jaar MBO, verrichtten met een luide knal en een uitbarsting van confetti de feestelijk officiële opening. Zij konden als eersten naar binnen nadat Joke Lorist, docent Speciaal Onderwijs, het lintje bij de ingang had doorgeknipt. 

  Koningin Máxima
  Jaarbeurs Marktmanager OnderwijsAudrey Wilschut: ‘Bijzonder trots ben ik ook dat Hare Majesteit Koningin Máxima woensdagochtend een bezoek bracht aan de stand van Wijzer in geldzaken. In haar functie van erevoorzitter van dit platform vroeg zij aandacht voor financiële educatie en het verstandig omgaan met geld. Voor dit doel is gratis lesmateriaal ontwikkeld voor de groepen 3 t/m 8 in het basisonderwijs. Koningin Máxima sprak met onder anderen docenten uit het basisonderwijs en met educatieve uitgevers over hoe zij aankijken tegen structurele aandacht voor 'leren omgaan met geld' in het onderwijs’’.

  Doelgericht bezoek
  De bezoekers van de NOT kregen in één dag een update van alle innovaties in onderwijsland. De onderwijssegmenten primair onderwijs (PO), voortgezet onderwijs (VO) en middelbaar beroepsonderwijs (MBO) waren voor het eerst geclusterd per sector met elk een eigen entree voor een doelgerichter, gemakkelijker en sneller bezoek. Audrey Wilschut: ‘’Verheugend is de toename van het aantal bezoekers uit het voortgezet onderwijs. Een stijging van liefst 9%’’.

  Kennis en inhoud
  Kennis en inhoud stond dit jaar centraal met ruim 377 sessies. Omdat de behoefte per bezoeker van PO, VO en MBO erg verschilt, was ervoor gekozen om ook de kennissessies te segmenteren en af te stemmen op de herkomst van de bezoeker. De andere segmenten Management, advies & organisatie, Bouw, facilitair & inrichting en Leren & onderwijzen met ICT bleven qua indeling ongewijzigd, maar ook daar werd  de kennis gebracht waar het aanbod is. Ook nieuw was dat alle congressen en presentaties dit jaar op de beursvloer plaatsvonden en niet meer in aparte zalen. Een grote verbetering, oordeelden de bezoekers die een of meerdere seminars hadden bezocht.
   
  Redenen bezoek
  Meest genoemde redenen voor een bezoek aan de NOT waren: op de hoogte blijven van nieuwe producten en ontwikkelingen in de branche, gericht informatie verzamelen over producten en kennis opdoen voor eigen opleiding en ontwikkeling. De in totaal 40.343 bezoekers hebben op de stands ruim 400.000 gesprekken gevoerd. De meeste interesse ging uit naar leermiddelen en – materialen (82%), leren en onderwijzen met ICT (48%), management, advies en organisatie (16%) en dagtrips, theater en cultuur (15%).

  Bezoekersgroepen
  Grootste bezoekersgroepen waren docenten (41%) en directeuren (11%). Van deze groepen is het grootste deel (68%) werkzaam in het primair onderwijs. Ruim de helft van het totaal aantal bezoekers was eind- of medebeslisser en een op de vijf had een adviserende rol. Acht van de tien bezoekers was (zeer) tevreden met het aanbod op de beurs, zo blijkt uit onderzoek van Jaarbeurs. Ook alle activiteiten, congressen, seminars, lezingen en workshops, werden met groot enthousiasme ontvangen. Eén op de vijf was hiervoor zelfs primair op de beurs aanwezig.

  NOT 2017
  71% van de bezoekers is van plan om ook naar de NOT 2017 te komen. De grote tevredenheid van de exposanten werd geïllustreerd met het voornemen van liefst 63% van de deelnemers om de komende editie opnieuw aan de beurs deel te nemen. De data in 2017 zijn van dinsdag 24 januari tot en met zaterdag 28 januari. Meer informatie is te vinden via www.not-online.nl.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS