Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
26 January 2010
Artikel delen

Bijsterveldt ontsteekt Olympisch vuur Internationale WiskundeOlympiade

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Op vrijdag 29 januari 2010 zal Marja van Bijsterveldt, staatssecretaris van OCW, de Internationale Wiskunde Olympiade 2011 lanceren door de digitale Olympische vlam te ontsteken. Daarmee begint de aanloop naar de Olympiade in 2011. Zij doet dat in het bijzijn van Hans Gerson, wethouder van Amsterdam en Robbert Dijkgraaf, president van de KNAW. De Olympiade is een grote internationale wiskundewedstrijd voor middelbare scholieren waar meer dan 100 landen aan meedoen. Nederland is gastheer van de 52 editie van het evenement dat in juli 2011 plaatsvindt. Amsterdam en Eindhoven zijn gaststeden. De vlam zal in aanloop naar de Olympiade van 2011 eerst over Nederland en vervolgens over de hele wereld worden verspreid.

  Nederland gastland Internationale Wiskunde Olympiade in 2011
  In 2011 zal Nederland voor het eerst gastland van de Olympiade zijn. Het evenement is voor Nederland een uitstekende gelegenheid om zich te presenteren als moderne, goed ontwikkelde natie. Tevens is de Olympiade ook een uitgelezen kans om veel extra promotie voor wiskunde en wetenschap te genereren en om de maatschappelijke relevantie te laten zien aan een breed publiek.

  Wat is de Internationale Wiskunde Olympiade?
  De Olympiade is een prestigieuze wiskundewedstrijd voor middelbare scholieren. Het is de oudste en grootste van de wetenschapsolympiades die internationaal worden georganiseerd. Aan dit jaarlijks terugkerende evenement nemen tegenwoordig zo’n 100 landen deel. Deelnemers krijgen tijdens twee wedstrijddagen zes wiskundige problemen voorgelegd, die ze in vierenhalf uur moeten oplossen. Dit zijn pittige vraagstukken waar menig professioneel wiskundige een flinke kluif aan heeft. De sluitingsceremonie, met als hoogtepunt de medaille-uitreiking, vormt het slotstuk van de Olympiade. Naast een wedstrijd is de Olympiade ook een ontmoetingsplaats van landen en culturen.

  Partners en sponsors
  De Olympiade wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van OCW, Platform B

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS