Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
27 December 2012
Artikel delen

Blended taaltraining FF Taal Leren

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Een goede taalvaardigheid is een voorwaarde voor een succesvolle schoolloopbaan. Onderzoek laat zien dat het taalniveau van pedagogisch medewerkers omhoog moet om kinderen een goede start te geven. De G37 gemeenten hebben bestuursafspraken gemaakt om het taalniveau te verbeteren.


   Met de nieuwe, blended taaltraining FF Taal Leren kan deze ambitie worden waargemaakt. Blended wil zeggen, een flexibele aanpak en een mix van verschillende trainingsonderdelen: een online leeromgeving met instructie, oefeningen, directe feedback, herhalingsoefeningen en toetsen; Taalpraktijkdagen om vaardigheden te oefenen en intervisie en een persoonlijke coach. Medio februari 2013 is FF Taal Leren beschikbaar.
  Pedagogisch medewerkers die op een VVE-groep werken, moeten voor mondelinge en leesvaardigheden op niveau 3F zitten, vergelijkbaar met het taalniveau aan het eind van de havo. Voor de schriftelijke vaardigheden mogen zij een niveau lager scoren, op 2F. De verantwoordelijkheid om voor 2015 aan deze taaleisen te voldoen, ligt bij de gemeente.

  Cursisten bereiken met FF Taal Leren niveau 3F voor lezen en mondelinge taal, en niveau 2F voor schrijven. Door de flexibele aanpak kunnen zij gericht werken aan de vaardigheden waarop ze (te) laag scoren. Dat kan thuis of op het werk waardoor de vervangkosten beduidend minder zijn.

  Voor informatie over prijzen, licenties, inschrijven en meer inhoudelijke informatie: kijk op www.fftaalleren.nl


  FF Taal Leren is een samenwerking tussen de CED-Groep, IT-Workz en Sardes.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS