Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
9 May 2011
Artikel delen

Boekenliefde.nl lanceert open API voor boeken, ratings en recensies

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Boekenliefde.nl lanceert een open API. Ontwikkelaars krijgen directe toegang tot de gegevens en de functionaliteiten van boekenliefde.nl, waaronder informatie over meer dan 1,25 miljoen boeken met de gemiddelde waarderingen en de recensies van de duizenden leden van boekenliefde.nl.

  Kees den Boogert, maker van boekenliefde.nl: “De API is vooral een hulpmiddel om samen met andere partijen zoals online boekenwinkels, makers van mobiele apps en marktplaatsen boeken lezen nog leuker te maken. Dat is het doel van boekenliefde.nl.”

  Den Boogert: “Ontwikkelaars vinden documentatie uiteraard op onze website. Ik ben ervan overtuigd dat ze goed uit de voeten zullen kunnen met de API. Er zijn geen bijzondere technieken voor nodig. Na aanmelding ontvangen ontwikkelaars direct een werkende ‘key’ en nog enkele werkende voorbeeldaanroepen via de mail om ze op weg te helpen.”

  Over boekenliefde.nl
  Het doel van boekenliefde.nl is om boeken lezen nog leuker te maken. Gestart in het najaar van 2010 uit persoonlijk ongenoegen en snel opgepikt door duizenden boekenliefhebbers. Je kunt bijhouden welke boeken je hebt gelezen en wat je ervan vond. Het is ook mogelijk om boekenvriendschappen te sluiten, de virtuele bibliotheek van vrienden te bekijken, en van elkaars beoordelingen, reviews en tips te profiteren.

  Uniek is de koppeling met de openbare bibliotheken, die het onder andere mogelijk maakt automatisch een mailtje te ontvangen als boeken bijna moeten worden ingeleverd.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS