Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
19 March 2018
Artikel delen

Brabantse studenten druk met Robot Challenge

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  In navolging van 2017 vindt dit jaar voor de tweede keer de Brabant Robot Challenge plaats. 45 studenten van Fontys Hogescholen, Avans Hogeschool, Tilburg University en de Technische Universiteit Eindhoven krijgen deze week hun opdracht voor het evenement te horen van bedrijven en instellingen. Dat meldt Tilburg University.

  Tijdens het evenement werken studenten in groepen aan een opdracht uit de praktijk. Onderwijsinstellingen die betrokken zijn bij het project bieden de studenten een unieke leergang met verschillende perspectieven op robotisering. Voor een samenleving met robots is technische en medische kennis alleen namelijk niet voldoende. Minstens zo belangrijk zijn sociaal-wetenschappelijke, economische, juridische en ethische inzichten.

  Vivent, Centrale 24, BlueJay/ Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost, ElisabethTweeSteden Ziekenhuis Tilburg / Coöperatie Neurochirurgie Brabant, Provincie Noord-Brabant en Synchron Instrumenten maken op 15 maart bekend welke opdrachten ze voor de studenten hebben. De opdrachten hebben te maken met robotica in de gezondheidszorg.

  De kickoff van de Brabant Robot Challenge wordt gehouden in de Hall of Fame in Tilburg. Door hoogleraar Arbeidsmarkt Ton Wilthagen van Tilburg University wordt er dan een lezing gegeven over robotisering en werk. Deelname aan het evenement is gratis. Aanmelden is mogelijk via de site van Brabant Robot Challenge: www.brabantrobotchallenge.nl.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS