Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
20 November 2013
Artikel delen

Can we Kikid? Yes, we can!

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Het door TNO en Movisie onderzochte lesprogramma Benzies & Batchies van stichting Kikid heeft effect!

  Het programma Benzies & Batchies, ontwikkeld door stichting Kikid, is bewezen effectief in het vergroten van het bewustzijn, zelfvertrouwen en de seksuele weerbaarheid van jongeren. TNO en MOVISIE concluderen dit op basis van de uitkomsten van het effectiviteitsonderzoek dat zij verrichtten naar de methodiek van het programma.

  Het programma is een combinatie van theatervoorlichting en een begeleide discussie door peer-educators (leeftijdsgenotenonderwijs). Benzies & Batchies is een theatervoorlichtingsprogramma over seksualiteit dat op middelbare scholen wordt uitgevoerd voor jongeren van 12 t/m 16 jaar. De leerlingen kijken eerst naar een theaterstuk om vervolgens in kleinere groepjes over stellingen te discussiëren met peer-educators. Aansluitend daarop volgt de weerbaarheidstraining 'Ik hou van Mij', verzorgd door ervaren trainers.

  MEER ZELFVERTROUWEN EN WEERBAARDER
  Bijna 30% van deze jongeren zegt te maken te hebben gehad met seksueel grensoverschrijdend gedrag als slachtoffer, en bijna 30% ook als pleger. Vooral seksueel getinte opmerkingen maken, elkaar aanraken en intimideren, ‘vieze’ plaatjes en foto’s on- en offline verspreiden, behoren tot dit seksueel grensoverschrijdend gedrag.
  Na het volgen van het programma Benzies & Batchies geven de leerlingen aan dat ze meer zelfvertrouwen hebben gekregen en dat ze beter weten hoe ze met hun eigen wensen en verlangens op het gebied van relaties en seksualiteit moeten omgaan. Ook zijn de leerlingen nu beter in staat om hun eigen grenzen te herkennen en aan te geven. 

  KORTOM…
  De projecten van Kikid werken én leveren aangetoond resultaat op bij de gedragverandering en bewustwording van jongeren. Een belangrijk feit, want Kikid weet jongeren te bereiken en tot ze door te dringen. Iets waar ouders en docenten het vaak moeilijk mee hebben.
   
  Hier de link naar de complete factsheet met resultaten 

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS