Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
13 December 2010
Artikel delen

Canon van Nederland op tv vanaf oktober 2011

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Het Nationaal Historisch Museum en het jeugdtelevisieprogramma Het Klokhuis gaan vijftig afleveringen maken over de canon van Nederland. De eerste reeks van zestien afleveringen is vanaf de Maand van de Geschiedenis in oktober 2011 wekelijks te zien in Het Klokhuis. De volgende twee reeksen verschijnen in 2012 en 2013.

  Museum en tv-programma brengen canon in de huiskamer
  De ontwikkeling van de vijftig afleveringen over de canon is een unieke samenwerking tussen het Nationaal Historisch Museum en Het Klokhuis: het museum wil zo veel mogelijk mensen bereiken met de geschiedenis van Nederland; het televisieprogramma brengt de geschiedenis bij kinderen thuis. Conservatoren van het Nationaal Historisch Museum en de redactie van Het Klokhuis werken de afleveringen samen uit. Ze doen hierbij een beroep op de stichting Entoen.nu, die het gebruik van de canon stimuleert in onderwijs en samenleving.

  Vijftig vensters, vijftig afleveringen
  Per aflevering staat een canonvenster centraal. Elke aflevering bestaat uit een educatief gedeelte en een deel met sketches en liedjes. Het Nationaal Historisch Museum onderschrijft het belang van de canon en is cofinancier van de productie. Het zal de uitzendingen van Het Klokhuis gebruiken voor educatieve doeleinden, zowel in lespakketten als online in het virtuele museum.

  Eerste aflevering tijdens de Maand van de Geschiedenis 2011
  Het Klokhuis produceert de eerste serie in 2011. Deze reeks van zestien afleveringen zal wekelijks te zien zijn in Het Klokhuis vanaf oktober 2011. Deze start valt bewust samen met de Maand van de Geschiedenis, die het Nationaal Historisch Museum organiseert. Vanaf oktober 2012 en 2013 volgen de tweede en derde serie afleveringen op televisie. De reeks verschijnt ook op dvd.

  Voorproefje tijdens Nationale Onderwijstentoonstelling
  Het Nationaal Historisch Museum geeft samen met Entoen.nu een voorproefje op de uitzendingen van Het Klokhuis tijdens de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT), die van 25 t/m 29 januari 2011 plaatsvindt in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de stand is beeldmateriaal te zien uit de afleveringen over Floris V, Erasmus en Rembrandt.

  Het Klokhuis
  Het Klokhuis is een informatief jeugdprogramma van de NTR dat iedere werkdag wordt uitgezonden om 18.23 uur op Nederland 3. Het Klokhuis informeert kinderen tussen de zeven en twaalf jaar over de wereld om hen heen, in de breedste zin van het woord. Elke aflevering focust op

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS