Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
14 May 2009
Artikel delen

Cinekid breidt uit, festival nu ook voor scholen

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Cinekid breidt uit. Om ook schoolklassen een complete festivalervaring te geven, start het festival drie dagen eerder, dus vóór het begin van de herfstvakantie. Hiermee voldoet Cinekid aan de steeds groter wordende vraag naar mediawijsheid op scholen. Om dit te financieren sluit Cinekid het laatste weekend en vindt plaats van 14 t/m 23 oktober. Het festival blijft natuurlijk ook open voor gewoon publiek.

  Kinderen worden gestimuleerd actief mee te doen: zelf tv-programma’s presenteren, mediaproducties maken, meedoen aan workshops, experimenteren met interactieve opstellingen of gesprekken voeren met Nederlandse en buitenlandse makers. Daarmee krijgen ze, samen met de lesbrieven, een geheel verzorgd educatief programma.

  “Een half miljoen kinderen tussen 5 en 18 jaar is niet maatschappelijk actief”, zegt het vandaag verschenen rapport: Kunnen alle kinderen meedoen? van het Sociaal Cultureel Planbureau. Vaak is dit te wijten aan geldgebrek en heeft dit negatieve gevolgen voor kinderen, zowel sociaal en emotioneel als cognitief en lichamelijk. Van het Amsterdamse kinderpubliek is ruim de helft van niet-westerse allochtone afkomst. Zij zijn oververtegenwoordigd in dit segment. Daarbij participeren zij om culturele redenen of omdat ouders laaggeletterd zijn, minder. Maar naar school gaan alle kinderen. Cinekid hoopt door de uitbreiding en door prijsreductie voor schoolkinderen een bredere doelgroep te bereiken en zo ook minder kansrijke kinderen de mogelijkheid te geven het festival te bezoeken.

  Het volledige programma van Cinekid is vanaf half september beschikbaar op www.cinekid.nl. Het festival vindt dit jaar plaats op de Westergasfabriek en in The Movies. In Amsterdam is Cinekid van 14 t/m 23 oktober. Cinekid op Locatie, in meer dan 30 steden in Nederland, vindt zoals gewoonlijk plaats in de regionale herfstvakantie.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS