Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
24 September 2009
Artikel delen

Creatieve milieulessen nu ook online beschikbaar

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Vanaf deze week is JMA@school, het onderwijsnetwerk van Jongeren Milieu Actief (JMA) in zijn geheel digitaal beschikbaar. Scholieren en docenten kunnen nu nog makkelijker aan de slag met creatieve oefeningen en achtergronden rondom milieu en duurzaamheid. 

  JMA@school biedt docenten, scholieren en MBO’ers online kant-en-klare pakketten over onderwerpen als klimaatverandering, voedsel en kleding. JMA@school springt ook in op de actualiteit; zo is er onder meer een les ontwikkeld die in het teken staat van de VN-klimaatconferentie die eind dit jaar in Kopenhagen plaatsvindt.

  Lesmateriaal
  Het doel van dit onderwijsnetwerk is de aandacht voor milieu en duurzaamheid op het voortgezet onderwijs en MBO’s te vergroten. Door middel van gastlessen, projecten, opdrachten en filmpjes worden jongeren betrokken bij deze onderwerpen en ontdekken zij wat zij kunnen doen om bij te dragen aan een beter milieu. Het lesmateriaal is gevarieerd en stimuleert interactie. Zo kunnen jongeren in debatsessies ondervinden hoe het is om met elkaar te discussiëren. Ook is er een opdracht waarin ze moeten aangeven hoe zij de wereld in 2050 zien, waarbij ze hun creativiteit de vrij loop kunnen laten. 

  Docenten

  Met de digitale leeromgeving springt JMA in op de wens van docenten om vrijer gebruik te kunnen maken van de materialen. Voor hen is er daarom een speciaal gebruikersgedeelte waarin zij, zodra zij zich hebben aangemeld, antwoorden en achtergrondinformatie bij de verschillende lessen kunnen downloaden. De digitale leeromgeving wordt continu uitgebreid, zodat deze actueel en interessant blijft.

  www.jma.org/jma-at-school

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS