Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
28 October 2013
Artikel delen

D66 wil vaart achter digitalisering onderwijs

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  D66 wil de rol van technologie in het onderwijs flink uitbreiden. Scholen moeten meer ruimte krijgen om leerlingen digitaal te laten leren, vindt de partij.

  Zo moeten enkele universiteiten vol kunnen inzetten op het aanbieden van zogenoemde MOOC's. Dat acroniem staat voor de woorden: massive open online courses. In MOOC's worden vakken geheel op internet aangeboden middels videolezingen en digitaal huiswerk.

  De onderwijsinspectie kijkt nu nog te conservatief naar dat soort lesmethodes, stelt D66 in een plan dat maandag openbaar wordt gemaakt. Uren die studenten nu in zulke online vakken steken tellen vaak niet mee voor studies.

  Universiteiten en andere scholen die hier nu mee experimenteren moeten daar juist de ruimte voor krijgen, stelt de partij. Anderen moeten worden gestimuleerd om dit ook te doen.

  Ontwikkeling

  "Er zijn de meest schitterende leermaterialen ontwikkeld en er wordt inmiddels permanent ontwikkeld", zegt Kamerlid Paul van Meenen tegen NUtech. "Dat is vaak veel beter dan je eigen leermateriaal gebruiken."

  Digitale leermiddelen zijn nu vaak nog te duur, meent D66. De partij pleit voor een tijdelijke afschaffing van btw daarop, zodat de technologie beter de concurrentie aankan met het gedrukte boek.

  Wel benadrukt D66 dat technologie geen doel op zich is. "Als de basis van ons onderwijs tekort schiet, is het simpelweg uitrusten van leerlingen en leraren met nieuwe apparatuur onvoldoende."

   

  Bron: Nu.nl

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS