Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
21 August 2008
Artikel delen

De Boekenzoeker geeft jongeren persoonlijk leesadvies

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Voor jongeren is het niet altijd makkelijk om een boek te vinden dat bij hen past. Daarom is De Boekenzoeker ontwikkeld. Via deze online zoekmachine krijgen jongeren tussen de 8 en 18 jaar een persoonlijk leesadvies op basis van hun hobby’s, stemming of interesses.

  Per leeftijdscategorie (8 tot 12, 12 tot 15, 15 tot 18 jaar) levert de Boekenzoeker honderden boekentips. Een team van bibliotheekmedewerkers, leraren en recensenten volgt het boekenaanbod voor jongeren op de voet en voegt wekelijks nieuwe tips toe. Ook  kunnen de bezoekers van www.boekenzoeker.org zelf boeken beoordelen, een boekrecensie schrijven of leestips doorsturen naar vrienden.

  De boekenzoeker begon in 2002 als een intelligente zoekmachine voor jongeren van 15 tot 18 jaar die rekening hield met de voorkeur van de bezoeker. Nu zes jaar later is de site compleet en worden er leestips gegeven aan jongeren in de leeftijdsgroep 8 tot 12 jaar, 12 tot 15 jaar en 15 tot 18 jaar. De boekenzoeker spreekt de lezer rechtstreeks aan en daarom is het een doeltreffend en praktisch instrument voor leesbevordering.

  De website is een project van de Vereniging van Openbare Bibliotheken, de Nederlandse Taalunie, Stichting Lezen Nederland en Stichting Lezen Vlaanderen. Met de site willen de initiatiefnemers jongeren verleiden tot lezen en kennis laten maken met nieuwe boeken en verschillende genres.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS