Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
20 October 2014
Artikel delen

De CITOtrainer:

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Begin februari maken vele kinderen van groep 7 de Entree toets en in groep 8 de Cito-toets. Een spannende tijd voor veel kinderen en ouders. Op school wordt je zoon of dochter voorbereid op de Citotoets. Wat kun je thuis zelf nog doen om straks, tijdens de toets, het beste in je kind naar boven te laten komen?

  De CITOtrainer met behulp van eduapps is een handige gids met naast alle info die je moet weten over de CITO entree en de -eindtoets ook een leuke en leerzame gids met de leukste educatieve apps. Werkwoorden juist vervoegen, zinnen splitsen in zinsdelen, cijferen met kommagetallen, oppervlaktematen berekenen… en dat allemaal via de tablet of smartphone. In de auto, bij opa en oma of in de vakantie.

  Om de leerstof te blijven onthouden is herhaling ontzettend belangrijk. De beschreven apps en oefeningen in deze gids zijn daarbij een fantastisch hulpmiddel. Laat uw kind elke dag een oefening doen via de vele apps en op die manier spelenderwijs en met een kleine inspanning de leerstof onderhouden of weer opfrissen. 

  In de uitgave komen de volgende vakken en thema's aan de orde:

  • Rekenen; apps en oefeningen over: breuken, getallen en getalsbenadering, schatten, tabellen, grafieken, cirkels, maten, meten, procenten, tijd en snelheid, verhoudingen, geld etc.
  • Taal; begrijpend lezen, apps en oefeningen over werken met teksten met vragen
  • Schrijven; apps en oefeningen over teksten aanpassen/verbeteren.
  • Taal/spelling; apps en oefeningen over allerlei spellingsoefeningen en spelling uitlegdocument
  • Studievaardigheden; apps en oefeningen: grafieken, tabellen, cirkels, schema's, informatie verwerken, kaart en kaartgebruik, woorden/woordvolgorde
  • Leuke en leerzame spelletjes

  ‘De CITOtrainer’  ligt per vandaag in de winkel of is te bestellen via www.reshiftstore.nl

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS