Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
29 May 2013
Artikel delen

De Competentie Thermometer: nu met verschillende assessmentprofielen

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  De Competentie Thermometer is een innovatieve iPad applicatie die de gebruiker in staat stelt om zich in een zeer beperkte tijd een heel objectief en gedetailleerd beeld van een leraar te vormen en hier vervolgens schriftelijk over te rapporteren, inclusief concrete ontwikkeltips.

  Het instrument is inmiddels beschikbaar voor het primair onderwijs, het voortgezet onderwijs (tevens opgenomen in het Aanbiedersportaal van Vensters voor Verantwoording van de VO Raad) en het middelbaar beroepsonderwijs. Na de lancering in oktober 2011 wordt de applicatie gebruikt in heel Nederland. 

  Bij het werken met de Competentie Thermometer heb je als gebruiker nu verschillende assessmentprofielen tot je beschikking. Afhankelijk van welk profiel je gebruikt, is het eindproduct bijvoorbeeld een praktische rapportage over de kwaliteit van een leraar voorzien van concrete ontwikkeltips, een genormeerde kijkwijzer die inzicht geeft in de vier competenties m.b.t. het primair proces (interpersoonlijk, pedagogisch, didactisch en organisatorisch) of bijvoorbeeld een coachingsrapportage die uitermate geschikt is om inzicht te krijgen in het karakter, de motivatie en de capaciteit van de leraar.

  Op de website tref je een overzicht aan van alle nu beschikbare profielen. Er worden steeds nieuwe profielen ontwikkeld waardoor je de applicatie in toenemende mate flexibel kunt inzetten. Nieuw is verder dat je als assessor je bestaande licentie kunt uitbreiden zodat je het instrument ook commercieel kan inzetten. Als je in meerdere typen onderwijs actief bent, is het mogelijk om een extra certificaat te kopen waarmee je in het primair, maar bijvoorbeeld ook in het voortgezet onderwijs assessments kunt afnemen.

  www.ctmeter.nl

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS