Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
14 October 2010
Artikel delen

De E-planner voor ontwikkelingsperspectief voor alle leerlingen

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Binnen de stuurgroep kwaliteit van de Aloysius Stichting Onderwijs & Jeugdzorg groeide de behoefte om op basis van een vooraf vastgesteld ontwikkelingsniveau planmatig te werken aan het verhogen van de leeropbrengsten. In samenwerking met consultants van de CED- groep en OBA MileStones is vervolgens door een professionele projectgroep gewerkt aan de ontwikkeling van de digitale E- Planner voor ontwikkelingsperspectief.

  Met de E-planner kunnen scholen voor primair onderwijs (PO/SO/SBO) op een eenvoudige manier leerprestaties van leerlingen (digitaal) vastleggen en vertalen naar uitstroombestemmingen. Ook is het mogelijk om met het systeem de resultaten af te zetten tegen het eigen ontwikkelingsperspectief van de leerlingen. De gegevens kunnen zowel op groepsniveau – als op schoolniveau in kaart worden gebracht.

  Het systeem geeft ook de data, die nodig zijn om voor elk kind een passend arrangement op te stellen. Een arrangement dat alle elementen bevat uit het waarderingskader van de Inspectie en dat de leerkracht in staat stelt tegemoet te komen aan de specifieke ondersteunings- en instructiebehoefte van de leerling. De E- Planner is gebaseerd op het Onderwijscontinu

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS