Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
23 April 2020
Artikel delen

De mini-podcasts van Prof. dr. Rob Martens – Over sociale verbondenheid

Categories

Tags

    Deel dit artikel

    Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

    Tip hier de redactie

    In deze podcastserie spreken we met mensen uit de onderwijspraktijk over onderwijs op afstand. Wat zijn hun ervaringen? Wat gebeurt er achter de schermen? Wat betekent contact in tijden van crisis? Dat én meer hoort u in deze podcastserie.  

    Normaal gesproken proberen we kinderen zoveel mogelijk weg te houden bij beeldschermen. Voornamelijk omdat dit beter is voor hun gezondheid, zo zeggen de experts. Maar nu de scholen dicht zijn en leraren en leerlingen thuiszitten, brengen we achter deze beeldschermen veel meer tijd door. Op dit moment zijn ze essentieel voor het contact tussen leraar en leerling, leraar en ouder en leerlingen onderling.

    Maar wat betekent contact in tijden van crisis? Hoe kom je tot nabijheid als er op afstand les wordt gegeven? Welke gebruikelijke en doorgaans gewone rituelen zijn nu niet meer mogelijk? En krijgen deze rituelen nu een nieuwe vorm en misschien ook wel een nieuwe betekenis?

    Beluister de podcasts

    In de mini-podcast Onderwijs op afstand spreken we regelmatig met mensen uit de onderwijspraktijk. Zij delen hun ervaringen en vertellen hun verhalen. Ook laten we soms een expert aan het woord.

    Bekijk hier het volledige artikel, inclusief een overzicht van de podcasts.

    Tags

    Deel dit artikel

    Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

    Tip hier de redactie

    Gerelateerd

    BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS