Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
18 March 2009
Artikel delen

De ontknoping van de Mobile Game Quest

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Vrijdag 27 maart is de ontknoping van de Mobile Game Quest; de landelijke wedstrijd voor middelbare scholieren rondom het nieuwe technologische leermiddel Games Atelier. Voorafgaand aan de prijsuitreiking is er een workshop Games Atelier voor docenten. 

  55 teams leerlingen strijden om de prijs voor de beste game. Van Sneek tot Rotterdam en van Bergen tot Utrecht, allemaal zijn ze de afgelopen tijd hard bezig geweest met het maken van het ultieme spel. Ze konden kiezen uit twee spelgenres en voor elk genre wordt 27 maart een winnaar gekozen. De prijzen worden uitgereikt door rappers van de hiphop-formatie theFringe en een afgevaardigde van het ministerie van OCW.
   
  Games Atelier
  Voor de Mobile Game Quest is gebruik gemaakt van het nieuwe leermiddel Games Atelier, gelanceerd in maart 2008 door burgemeester Job Cohen. Games Atelier is een game en sluit hierdoor aan bij de belevingswereld van scholieren. Met gebruik van mobiele telefoons, GPS en internet maken, spelen, delen en evalueren zij samen spellen. De spellen worden gemaakt voor medeleerlingen en gespeeld in de eigen leefomgeving. Games Atelier draagt bij aan de maatschappelijke betrokkenheid; met elkaar en de buurt. Games Atelier is voor docenten, van alle vakken, makkelijk in te passen is in de dagelijkse les en biedt een nieuwe en eigentijdse manier om de lesstof over te brengen.
   
  Nel Veltman, docente techniek:
  "Door middel van Games Atelier kan je op verschillende manieren naar de lesstof kijken. Ook geeft het nieuwe media een plek in de les."

  Ontwikkeld voor en door het onderwijs
  Games Atelier is gemaakt door Creative Learning Lab, Waag Society, Gemeente Amsterdam én het onderwijs. Er is rekening gehouden met de verantwoordelijkheden die docenten en de school hebben ten aanzien van het lesmateriaal en het leerproces van de scholieren.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS