Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
19 August 2014
Artikel delen

De overgang van boeken naar iPads heeft de nieuwe Steve Jobsschool in IJsselmuiden tientallen leerlingen gekost.

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  ~~Dat laat directeur Sander Dorst desgevraagd aan RTV Oost weten. De basisschool had vorig jaar nog 94 leerlingen waarvan er nog 62 over zijn. De basisschool is vandaag begonnen met de nieuwe "Steve Jobs" lesmethode waarin iPads centraal staan. Directeur Dorst is niet verbaasd over de terugloop in het aantal leerlingen: "Dat was ingecalculeerd. We wisten van tevoren dat er mensen zouden zijn die het niet zien zitten."

  Groep 1 is in rook opgegaan

  Basisschool Vizier in IJsselmuiden is de eerste school in onze provincie die als Steve Jobsschool verder gaat. De basisschool heette voor de zomer nog Zandberg en werkte toen nog met boeken.

  Vier kinderen zijn door hun ouders van school gehaald omdat de iPads zijn ingevoerd. Het grote verschil wordt gemaakt omdat er dit jaar geen nieuwe aanmeldingen zijn. Daardoor is er dit jaar geen groep 1.

  "Ontzettend goed concept"

  Directeur Sander Dorst heeft ondanks alles veel vertrouwen in het concept. "Mensen waren ook argwanend tegenover de dingen die Steve Jobs ontwikkelde en we zien waar dat toe heeft geleid." Eén van de ouders die haar kinderen niet van school heeft gehaald en juist blij is met het initiatief zegt: "Ik denk dat het lastig is in een dorp als IJsselmuiden."

  Directeur Dorst denkt dat het uiteindelijk goed komt. "Wij gaan als school laten zien dat het een ontzettend goed concept is."

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS