Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
18 October 2018
Artikel delen

De veiligste lift voor het onderwijs – Geprüfte Sicherheit-certificering Prowise iPro liften

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Het Prowise iPro liftsysteem is de veiligste optie voor leerkrachten en leerlingen in het klaslokaal. Dit is nu ook bewezen door de Geprüfte Sicherheit-certificering, die de iPro liften recent hebben ontvangen. Het certificaat toont aan dat de iPro liften voldoen aan de strenge Duitse standaarden voor veilig gebruik van apparatuur.

  In veel klaslokalen spelen touchscreens ondertussen een centrale rol. Het is een veelgebruikt apparaat, waar leerkrachten en leerlingen graag vele uren aan doorbrengen. Het touchscreen wordt regelmatig in hoogte versteld of verreden naar een andere locatie in het klaslokaal of de school.

   

  Veiligste ter wereld

  Met de Prowise iPro liften ben je er als leerkracht, leerling en ouder van verzekerd dat dit in absolute veiligheid gebeurt. Veiligheid was voor Prowise namelijk het kernbegrip tijdens de ontwikkelingen van de verschillende liftsystemen. Wanneer de lift omhoog of omlaag beweegt, worden obstakels herkend door gevoelige sensoren. Bij weerstand stopt hij onmiddellijk. Een ander deel van de veiligheid is te danken aan de automatische rem, wanneer het scherm uit de laagste positie is. De unieke dubbele veiligheidswielen hebben een automatisch remsysteem waardoor de lift alleen in zijn laagste, en dus stabielste, stand verplaatst kan worden.

   

  Geprüfte Sicherheit

  Momenteel is Prowise de enige in de markt met een GS-certificering voor de liften. GS refereert naar een Duitse term: Geprüfte Sicherheit. GS is een Duits keurmerk van hoge standaard voor technische apparatuur. Het certificaat geeft aan dat de liften voldoen aan de strenge Duitse standaarden voor veilig gebruik van de betreffende liften.

   

  GS vs. CE

  Het verschil tussen een GS-certificaat en de CE-markering, die verplicht op alle in Europa te gebruiken apparatuur staat, is dat een apparaat met een GS-certificaat echt en onafhankelijk is getest op veilig gebruik. Een CE-markering houdt dus ‘slechts’ in dat het betreffende apparaat is ontworpen en geproduceerd (dus nog niet getest) volgens geldend Europees recht. CE is dus geen veiligheidscertificaat.

  Leer meer over de iPro liftsystemen

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS