Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
2 September 2015
Artikel delen

Deel en stel je lessen samen met Listr

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Met het gratis hulpmiddel Listr is het voor docenten mogelijk om eigen lessen samen te stellen en te delen. Zowel docenten en leerlingen van basisonderwijs tot universiteit kunnen gebruik maken van de site. Listr schept orde in het woud van digitaal lesmateriaal.

  Docenten kunnen een gratis account aanmaken om eigen lesmateriaal en vrij beschikbare lesstof op internet in een leerlijst te plaatsen. Bijvoorbeeld presentaties, tekst of beeld, aangevuld met een YouTube video, Google drive document of webartikel. Ook toetsen maken of oefeningen en instructies, kan eenvoudig met Listr. De docent kan een leerlijst zelf maken of samen met collega’s en deze delen met leerlingen. Leerlingen kunnen de leerlijst vervolgens bekijken waarop docenten de voortgang van de leerling kunnen volgen.

  Waarom is Listr gratis?

  Bas Verhoeven, founder van Listr, licht toe: “We willen echt toegevoegde waarde bieden aan de docent en leerling. Het schoolbudget is klein, daarom dragen we graag bij met een gratis digitaal hulpmiddel. Naast alle huidige functionaliteiten willen we in de toekomst Listr uitbreiden met een (open) marktplaats waar aanbieders van educatieve content gratis of betaald hun lesmateriaal kunnen aanbieden. Listr ontvangt dan een commissie over de verkoop.”

  Digitaal onderwijsmiddel

  Listr.nl sluit aan bij de strategische agenda van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Minister Jet Bussemaker in het nieuws: "Onderwijs wordt beter als docenten hun kennis uitwisselen. Van hen wordt verwacht dat zij hun digitale onderwijsmiddelen vrij beschikbaar stellen, via een (inter)nationaal platform." – bron: de beleidsnota van minister Bussemaker, juli 2015

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS