Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
8 February 2016
Artikel delen

Dekker heroverweegt het besluit voor het schrapping van spellinghulp bij dyslexie

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Staatssecretaris Dekker van Onderwijs wil dat leerlingen met dyslexie mogelijk toch spellinghulp krijgen bij het maken van toetsen. Dit blijkt uit antwoorden op Kamervragen van de SP, meldt de NOS. 

  Het College voor Toetsen en Examens (CvTE) besloot in het voorjaar al om de spellinghulp voor kinderen met dyslexie niet meer toe te staan. Een wens van de politiek is namelijk dat vanaf 2016 de spellingvaardigheid in het examencijfer gaat meetellen. De CvTE wilde deze regel – die in oktober is ingevoerd – voor iedereen gelijk trekken, dus ook voor mensen met dyslexie. Volgens een meerderheid van de Tweede Kamer is dit niet de bedoeling geweest.

  Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) startte vorige week samen met oudervereniging Balans een petitie tegen de afschaffing van spellingscontrole bij leerlingen met dyslexie. Dat lijkt niet meer nodig, want Dekker zegt nu dat hij het College heeft gevraagd om de maatregel te heroverwegen. Hij vindt het niet kies dat de wijziging in een lopend examenjaar is ingevoerd. "Dat betekent voor deze groep extra onrust", schrijft hij.

  De bewindsman wil op korte termijn duidelijkheid. Daarom moet CvTE uiterlijk woensdag reageren op het verzoek van Dekker. 

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS