Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
1 July 2015
Artikel delen

Dekker: “in 2020 binnen 3 maanden passend onderwijs voor leerling

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) heeft op dinsdag aan de Tweede Kamer beloofd dat in 2020 ieder kind dat passend onderwijs nodig heeft, dit binnen drie maanden krijgt. In de komende vijf jaar zullen er verbeteringen doorgevoerd worden en knelpunten aangepakt worden. Dit meldt de Telegraaf. 

  Eerder werd bekend dat momenteel een groep van tussen de 12.000 en 16.000 leerlingen tussen wal en schip vallen. Deze kinderen kunnen niet naar een gewone school, omdat zij een lichamelijke beperking hebben, hoogbegaafd zijn of ernstige gedrags- of leerproblemen hebben. De Kamer drong er op aan dat ook voor deze leerlingen een oplossing komt.

  Omdat er soms complexe medische situaties spelen duurt het volgens de staatssecretaris wel eens lang voordat sommige kinderen het juiste onderwijs krijgen. Ook kampen de 12 tot 16.000 leerlingen met uiteenlopende problemen. Er is niet één passende oplossing voor hen, aldus Dekker. 

  De kosten spelen ook een rol. Er zou momenteel wel eens onduidelijkheid bestaan over wie de kosten voor intensieve zorg of begeleiding in de klas moet betalen. Dekker gaat daarover in overleg met staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid. Er is inmiddels al geopperd dat het flexibel maken van het budget dat de overheid per leerling beschikbaar stelt de situatie kan verbeteren. Er zijn al gevallen waarbij scholen particulier maatwerk in mogen kopen.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS