Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
3 October 2014
Artikel delen

Dekker wil af van thuisonderwijs

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/23138769/__Dekker_wil_af_van_thuisonderwijs__.htmlhttp://www.telegraaf.nl/binnenland/23138769/__Dekker_wil_af_van_thuisonderwijs__.html~~Het aantal kinderen dat op deze manier les krijgt, is volgens Dekker de afgelopen 10 jaar verviervoudigd naar 470 leerlingen. Dekker vindt dat zorgelijk, net als een groot deel van de Tweede Kamer. Maar een meerderheid is niet zo stellig als de staatssecretaris om het thuisonderwijs ook echt af te schaffen. Ze vinden controle en toezicht wel nodig. De christelijke partijen zijn tegen de afschaffing. Volgens het CDA zit Dekker gevangen in zijn eigen vooroordelen over het thuisonderwijs.

  Dekker zei maandag in een debat dat het toch beter is als kinderen naar school gaan, ook vanwege de ontwikkeling van sociale vaardigheden van het kind. Verder is volgens hem de kwaliteit van het thuisonderwijs niet gegarandeerd omdat de ouders niet altijd een onderwijsbevoegdheid hebben en het toezicht erop niet te regelen valt. „Dan zou de overheid achter de voordeur komen”, hield hij de Kamer voor. Wel is hij bereid om in kaart te brengen wat de goede vormen van thuisonderwijs zijn om die eventueel in stand te houden.

  Verder wil hij dat ouders en schoolbesturen straks een school kunnen stichten of een bestaande school veranderen zonder dat daar een godsdienst of levensbeschouwing aan ten grondslag moet liggen. Nu mogen ze dat alleen doen op basis van zo'n door de overheid erkende richting. Dekker wil dat de behoefte van de ouders leidend wordt en of er lokaal voldoende belangstelling voor is.

  Als mensen meer mogelijkheden krijgen om een eigen inkleuring te geven aan de school zorgt dat volgens hem voor een betere afspiegeling van de maatschappij.

  bron: www.telegraaf.nl

   

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS