Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
21 November 2012
Artikel delen

Digitaal leren

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  In het voortgezet onderwijs verandert er komend jaar veel op het vlak van wiskunde/rekenen. In 2013 start de verplichte rekentoets en onlangs is het protocol Ernstige Reken/Wiskundeproblemen en Dyscalculi (ERWD) verschenen. Door de wet Passend onderwijs krijgen scholen bovendien een zorgplicht. Hoe ga je als school om met deze veranderingen en zorg je dat zorg- en reguliere leerlingen goede resultaten halen?


  Uit recent wetenschappelijk onderzoek blijkt dat digitaal leren een oplossing biedt:  – Reguliere en zorgleerlingen tonen (bijna 100%) een beter toetsresultaat.
  – Ruim 40% van de leerlingen is meer gemotiveerd, zorgleerlingen scoren hier zelfs hoger dan reguliere leerlingen. Er is een significant verband tussen het werken in een digitale leeromgeving en hogere motivatie.
  – Concentratie en planning verbeteren met ruim 40%.


  Dit onderzoek heeft in 2012 plaastgevonden met 300 leerlingen van het Merletcollege in Grave, een school voor het voortgezet onderwijs. 90 van de 300 leerlingen hebben een zorgindicatie als dyslexie, adhd, autisme. Al deze leerlingen hebben in een digitale leeromgeving gewerkt voor het vak rekenen/wiskunde. Het onderzoek is valide en wetenschappelijk onderbouwd en getoetst met de Universiteiten van Maastricht en Brussel. In het onderzoek is gebruik gemaakt van de methode Rekenblokken van Malmberg. Er is voor Rekenblokken gekozen vanwege de volledigheid van de methode: het bevat theorie

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS