Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
14 April 2009
Artikel delen

Digitaal onderwijs in een nieuw perspectief

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  De kracht van KlasseTV en van BasisOnline ligt in eenvoud en gebruikersgemak. KlasseTV biedt digitaal lesmateriaal en BasisOnline is de digitale werkplek voor het basisonderwijs. De kern van hun succes ligt in de focus die beide bedrijven hebben op het basisonderwijs en de eenvoud waarmee de producten en diensten ingezet en bediend kunnen worden. Vorige week, tijdens de IPON 2009, kondigden beide organisaties de samenwerking aan.

  Geïntegreerde aanpak verhoogt gebruiksgemak
  Het is niet altijd makkelijk om als onderwijsprofessionals vertrouwd te raken met ICT. Daarom is de samenwerking tussen BasisOnline en KlasseTV gericht op het verhogen van de toegevoegde waarde voor de leerkracht, ICT-coördinator en schoolleider. Vanaf de start van volgend schooljaar kunnen klanten van KlasseTV en BasisOnline geïntegreerd gebruik maken van het digitale lesmateriaal op KlasseTV en de diensten van Basisonline: CMS (contentmanagementsysteem), Intranet en de ELO (Electronische LeerOmgeving).

  CMS

  Met het CMS van BasisOnline kan een basisschool eenvoudig haar website onderhouden. Er zijn verschillende formats beschikbaar die een leerkracht met één druk op de knop kan inzetten. Zo kan een basisschool eenvoudig aan ouders laten weten dat er een bepaald thema of projectweek wordt georganiseerd aan de hand een lespakket van KlasseTV. De website krijgt dan bijvoorbeeld de look-en-feel van de Kinderpostzegelactie. Daarbij is het mogelijk om bepaalde videoclips van KlasseTV op te nemen in de website van de school.

  Intranet
  Binnen BasisOnline is een intranetomgeving beschikbaar om de communicatie tussen alle onderwijsprofessionals binnen basisscholen en/of bovenschoolse stichting te stroomlijnen. In de ‘digitale documentenkast’ vindt de leerkracht onder andere de korte handleidingen en werkbladen voor de leerlingen van KlasseTV en haar lespakketten en games. Deze lesmaterialen zijn geordend per groep of per onderwerp. Daarnaast zijn alle KlasseMails, (de nieuwsbrief van KlasseTV) en andere nieuwsberichten via deze intranetapplicatie beschikbaar.

  ELO

  BasisOnline en KlasseTV zetten gezamenlijk hun kennis en expertise in om een zeer gebruiksvriendelijke ELO te ontwikkelen. Deze ELO zal op een eenvoudige manier gekoppeld zijn aan de leerlingadministratie en het leerlingvolgsysteem van de school. In samenwerking met Innovo, één van de grootste en meest vooruitstrevende bovenschoolse stichting van Nederland, wordt gewerkt aan de ontwikkeling van de ELO. De scholen die gebruik maken van de ELO van BasisOnline en een abonnement hebben op KlasseTV kunnen vanaf volgend schooljaar nog eenvoudiger de clips, digitale lespakketten en spellen inzetten in de klas. Ten behoeve van klassikale instructie, groepswerk of individuele activiteiten.

  Achtergrondinformatie
  KlasseTV is de website voor het basisonderwijs met digitaal lesmateriaal. De leerkracht vindt er educatieve videoclips bij de methoden van de educatieve uitgeverijen, digitale, thematische lespakketten, themaprogramma’s en educatieve spellen. KlasseTV wordt al door meer dan 30.000 leerkrachten in het basisonderwijs in Nederland intensief gebruikt.

  BasisOnline is de digitale werkplek voor het basisonderwijs en biedt een CMS (contentmanagementsysteem) voor de website van de school en een intranetomgeving om de communicatie tussen leerkrachten, ICT-coördinatoren, directieleden en andere onderwijsprofessionals binnen basisscholen en/of stichting te stroomlijnen. Ook werkt BasisOnline aan een gebruikersvriendelijke Elektronische LeerOmgeving voor het basisonderwijs.

  Zowel BasisOnline als KlasseTV zijn in staat gebleken om in korte tijd veel leerkrachten en directies van basisscholen en bovenschoolse stichtingen te overtuigen van de toegevoegde waarde van hun diensten en productwaarde. Veel scholen en leerkrachten maken inmiddels gebruik van KlasseTV en BasisOnline.

  www.klassetv.nl
  www.basisonline.nl

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS