Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
17 March 2011
Artikel delen

Digitaal platform voorkomt uitval na en tijdens MBO

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  NextStep is het nieuwe loopbaanprogramma voor het middelbaar beroepsonderwijs dat voorkomt dat studenten na en tijdens hun opleiding stil komen te staan in hun loopbaan. Door studenten direct inzicht te geven in actuele arbeidsmarkt- en opleidingsinformatie kunnen ze heel bewust kiezen, bijvoorbeeld op basis van het aantal vacatures in de regio, salarisniveau of opleidingseisen.

  Omdat er tijdig betere keuzes worden gemaakt, voorkomt het programma werkloosheid na een MBO-opleiding en verbetert de aansluiting op vervolgonderwijs. NextStep is een digitaal platform dat studenten inzicht geeft in de consequenties van loopbaan gerelateerde keuzes. Dit toekomstgericht kiezen helpt hen om hun doelen en ambities te realiseren.

  Het digitale platform NextStep werkt als een managementinformatiesysteem en biedt studenten praktijkgerichte informatie over hun volgende stap. Deze informatie wordt specifiek afgestemd op de keuzes en voorkeuren van de student en aangeleverd door externe partijen, zoals het HBO, het UWV en de KvK. De aansluiting van deze externe partijen is uniek aan dit programma. Zo krijgen studenten bijvoorbeeld opleidingsmogelijkheden, baanopeningen, benodigde kennis en ervaring en salarisindicaties aangereikt. Ook biedt het programma studieloopbaanbegeleiders (SLB-ers) inzicht in de ontwikkeling en keuzes van de studenten op individueel en collectief niveau. NextStep is het eerste programma dat externe partijen aan elkaar verbindt.

  Jurek Cislo, mede-initiatiefnemer van NextStep, vertelt:

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS