Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
7 April 2009
Artikel delen

Digitaal schoolbord in het Klokhuis

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Op 6 mei a.s. staat de uitzending van het Klokhuis geheel in het teken van schoolborden, ook het digitale schoolbord. Er zijn opnames gemaakt bij Smit Visual Supplies B.V., producent van o.a. traditionele schoolborden en het digitale Focus Board. 

  Marketing Manager Jolanda Staals: “We werden zelf benaderd door het Klokhuis met de vraag of we wilden meewerken aan een uitzending over schoolborden. Zij wilden in eerste instantie vooral de nadruk leggen op de productie van een traditioneel schoolbord. Maar omdat wij tegenwoordig meer digitale dan traditionele borden verkopen, stelden we voor ook het digitale verhaal mee te nemen." 

  Naast opnames in de fabriek en de showroom van Smit Visual Supplies, is er ook gefilmd in het Onderwijs Museum in Rotterdam en tijdens een digibordles op Obs De Barkentijn in Rotterdam. ICT-coördinator Bert Jansen van de Barkentijn: “Heel fijn dat Klokhuis aandacht besteed aan deze nieuwe techniek. Een digitaal schoolbord geeft zoveel meer mogelijkheden. De leerlingen zijn heel enthousiast en kunnen er zelf ook goed mee uit de voeten. Een digitaal schoolbord maakt onderwijs nog leuker dan het al is.“

  Altijd al willen weten hoe een schoolbord wordt gemaakt? Kijken dan!

  De uitzending, gepresenteerd door Dolores Leeuwin, staat gepland voor woensdag 6 mei, om 18:25 uur op Nederland 3. Op de website van het Focus Board (www.focus-board.nl) zijn een aantal foto’s geplaatst, die gemaakt zijn tijdens de opnames. Een eventuele afwijking in het uitzendschema zal op de site te vinden zijn, even als een link naar de aflevering, om de aflevering nog eens te kunnen bekijken.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS