Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
14 October 2009
Artikel delen

‘Digitale proeftuin’bij Malmberg

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Docenten binnen het voortgezet onderwijs kunnen nu oefenen met de nieuwste digitale leermiddelen van Malmberg in een unieke digitale proeftuin. Vanuit school of huis loggen docenten in deze educatie-omgeving in en gedurende het hele schooljaar doen zij ervaring op met e-learning en de nieuwste ICT-ontwikkelingen. De toegang is gratis, docenten hoeven slechts een inlogcode aan te vragen bij Malmberg.

  “Wij realiseren ons dat niet elke docent even gemakkelijk meegaat in de voortschrijdende digitalisering van het onderwijs. Het is daarom fijn als je in een veilige omgeving – waar fouten maken niet erg is – de aansluiting weet te houden met e-learning in je eigen vakgebied”, aldus Anne Bruinenberg, directeur-uitgever VO/MBO. “De edu-omgeving is ook toegankelijk voor scholen die als gevolg van de lumpsum-financiering behoudender zijn geworden in de aanschaf van leermiddelen en eerst de toegevoegde waarde van de ICT aan den lijve willen ondervinden”.

  De digitale proeftuin draait op het nieuwe ‘Malmberg publishing platform’ dat deze zomer is opgeleverd met de nieuwste e-methodes van Malmberg. Het publishing platform is gebaseerd op een volledig nieuw concept voor alle nieuwe en toekomstige methodes van Malmberg voor het voortgezet onderwijs.

  Speerpunten van dit nieuwe concept zijn het zelf kunnen arrangeren van lesprogramma’s, het automatisch differentiëren voor een individuele leerling, een volledig digitaal toetssysteem en het volgen van leerlingen in de behaalde resultaten. Docenten kunnen bovendien volop hun eigen lesmateriaal aan het digitale systeem toevoegen. Inmiddels draaien de methodes voor de vakken Nask, aardrijkskunde, geschiedenis, economie en biologie & verzorging in de nieuwe edu-omgeving en kunnen docenten hiermee aan de slag.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS