Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
2 September 2008
Artikel delen

Digitale schoolagenda

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Het Landelijk Netwerk Autisme biedt leerlingen met organisatieproblemen een digitale schoolagenda met dagplanner aan die u gratis kunt downloaden (PDF). De agenda / dagplanner maakt deel uit van SOS introductieplus.

  De overgang naar het voortgezet onderwijs brengt grote veranderingen met zich mee. Scholen proberen tijdens een introductieweek de nieuwe brugklassers wegwijs te maken in de school en kennis te laten maken met de structuur en regels van de nieuwe school. Dit lukt in de meeste gevallen goed. Toch zijn er op iedere school leerlingen die uit de toon vallen; omdat ze altijd hun spullen vergeten of de verkeerde spullen bij zich hebben, in conflict komen met klasgenoten of met leerkrachten, nooit hun huiswerk in orde hebben en de regels overtreden.
  Wat de meeste leerlingen vanzelfsprekend oppakken tijdens het introductieprogramma lukt deze kinderen niet. Zij zijn niet lastig maar hebben een probleem of stoornis waardoor zij het moeilijk vinden om hun schoolwerk te organiseren en praktische problemen in de klas en op het schoolplein op te lossen. Wat zij nodig hebben is duidelijkheid en helderheid, kortom structuur!

  SOS introductieplus ondersteunt leerlingen met zeer concrete informatie over schoolse zaken die voor hen problemen opleveren. Leerlingen met autisme, ADHD, NLD en Gilles de la Tourette, maar ook leerlingen met didactische problemen zoals dyslexie of concentratieproblemen kunnen baat hebben bij SOS introductieplus. Het materiaal bestaat uit een informatief boekje, een map met lesmateriaal voor leerkrachten (15 introductieplus lessen) en stappenplannen met picto’s, een SOS-organisatiemap met informatiebladen voor leerlingen en een Cd-rom met vele extra’s, waaronder 19 introductieextra lessen en een digitale schoolagenda met dagplanner 2008-2009.

  SOS introductieplus is verkrijgbaar bij het LNA voor € 85,00 inclusief verzendkosten.

  De dagplanner en agenda voor het nieuwe schooljaar kunt u gratis downloaden via: www.landelijknetwerkautisme.nl

   

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS