Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
16 January 2014
Artikel delen

Digitalisering heeft grote invloed op sport- en beweeggedrag kinderen

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Digitale technologie oefent steeds meer invloed uit op het spel-, sport- en beweeggedrag van mensen. Bij nieuwe generaties beginnen de grenzen tussen offline en online sport te vervagen. Het gebruik van digitale games en ICT-middelen gaat mede bepalen hoe kinderen (voor het eerst) in aanraking komen met sport, hoe ze hun ‘sportidentiteit’ vormgeven, bewegingen aanleren of bewegingen interpreteren en vergelijken op basis van videobeelden. Dat blijkt uit onderzoek van het lectoraat Bewegen, School en Sport van Windesheim. De eerste resultaten zijn uitgewerkt in het boek ‘Van tikken naar taggen’.

  ‘Uit het RAAK-gesubsidieerde onderzoeksproject ‘Digitalisering in de gymles’ blijkt dat digitale games en ICT-middelen onder bepaalde voorwaarden de gymles kwalitatief kunnen verbeteren’, aldus lector dr. Ivo van Hilvoorde. ‘Een voorwaarde is dat leerkrachten bekend zijn met de technologie en in staat zijn om die te verbinden met de uitgangspunten en doelen van het onderwijs.’ Daarnaast laat het onderzoek zien dat videofeedback tijdens een gymles het tactisch leren in spelsporten en motorisch leren in bewegingsactiviteiten kan verbeteren.

  Boekpresentatie

  Het boek ‘Van tikken naar taggen’ bevat verhalen uit de praktijk, recent wetenschappelijk onderzoek en relevante ontwikkelingen over digitalisering in de sport en het bewegingsonderwijs. Woensdag 22 januari presenteert en overhandigt schrijver en lector dr. Ivo van Hilvoorde het eerste exemplaar van het boek aan Peter Blangé op het gelijknamige symposium ‘Van tikken naar taggen’ op Windesheim. Blangé is oud-volleybalinternational en tegenwoordig commercieel directeur van ORTEC/TSS. 

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS