Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
20 June 2017
Artikel delen

Docenten en studenten van HvA ontwikkelen app tegen depressie

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Docent-onderzoekers en studenten van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) hebben samen met de afdeling Stemmingsstoornissen van het Academisch Medisch Centrum (AMC) de nieuwe app I-ACT ontwikkeld. Het voornaamste doel van de app I-ACT is de gebruiker stimuleren om activiteiten te ontplooien. Dat meldt HvA.

  De app is het resultaat van een vierjarig project van studenten en docenten van de HvA-opleiding Ergotherapie, de minor Zorgtechnologie en studenten HBO-ICT. De opdracht was om met de AMC-afdeling een zelfmanagement-instrument te ontwikkelen, dat (ex-)patiënten ondersteunt bij het ondernemen van activiteiten, om zo een depressieve terugval te helpen voorkomen.
   
  HvA-studenten Ergotherapie, HBO-ICT en Fysiotherapie hebben patiënten van de afdeling Stemmingsstoornissen van het AMC in die vier jaar regelmatig geïnterviewd. De patiënten gebruikten een testversie van de app. Op basis van de feedback van de patiënten hebben de studenten in kaart gebracht welke functies de app wel en niet moet hebben. De huidige I-ACT-app is het eindresultaat. 
   
  De app I-ACT bevat veertig tips die de gebruiker ondersteunen bij het actief blijven. Deze tips komen van de ervaringsdeskundigen, de (ex) AMC-patiënten. Daarnaast bevat de app een dagelijkse stemmingscheck. De gebruiker geeft met een smiley aan hoe tevreden hij/zij is over de ondernomen activiteiten van die dag. Na een aantal dagen ontstaat een grafiek aan de hand van deze smilies, die de pieken en dalen laat zien van de stemming. Ook bevat de app een dagboek. Sinds vorige week is de app voor iedereen met een iPhone of Android-telefoon te downloaden.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS