Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
6 November 2013
Artikel delen

Doe de test: Hoe gezond is jouw school?

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gezonde leerlingen en studenten zitten lekkerder in hun vel. Gezonde leraren werken met meer plezier op school en er is minder verzuim. Scholen doen vaak al veel aan gezondheid, maar wat nu precies? De test ‘Hoe gezond is jouw school?’ geeft een indicatie van hoe ver uw school is en inspireert over wat u nog meer kunt doen aan gezondheidsbevordering op school. De test is beschikbaar voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. De test wordt mede mogelijk gemaakt door de Onderwijsagenda Sport, Bewegen en een Gezonde Leefstijl van de PO-Raad, VO-raad en MBO Raad.

  Hoe werkt het?

  Voor diverse gezondheidsthema’s vult u in wat er al gebeurt en geeft u aan of uw school meer wil doen met het thema. U kunt de test met collega’s of samenwerkingspartners invullen of u legt hem voor aan ouders, leerlingen of studenten. In de uitslag staat aan welke thema’s uw school al veel doet en waar de ambities liggen. Denk aan het verder uitbouwen van een thema waaraan uw school al veel doet, maar ook aan het oppakken van een thema waaraan nog weinig wordt gewerkt. Samen bespreekt u wat u kunt doen om de school (nog) gezonder te maken.

  Aan de slag

  Om werk te maken van gezondheid op school vindt u in de test nuttige links naar meer informatie over de gezondheidsthema’s, financieringsmogelijkheden en hulp van gezondheidsprofessionals. Tot en met 29 november 2013 kunnen po-, v(s)o- en mbo-scholen extra ondersteuning aanvragen om aan de slag te gaan met gezondheid op school.

  U kunt kiezen uit:

  Gratis advies-op-maat van een Gezonde School-adviseur over gezondheid en passende maatregelen.
  Een bijdrage in de kosten of extra hulp bij het uitvoeren van een Gezonde School-activiteit.
  Een geldbedrag voor vergoeding van inzet van eigen medewerkers die een taak hebben bij het maken/uitvoeren van schoolgezondheidsbeleid. U kunt dit geldbedrag ook besteden aan het aanvragen van een vignet Gezonde School.

  Doe de test!

  Ga naar www.hoegezondisjouwschool.nl en vul de test in.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS