Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
23 September 2015
Artikel delen

Doe mee aan het Code King Kampioenschap!

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Van 10 – 18 oktober is de jaarlijkse Code Week EU. Een initiatief van de EU om kinderen in heel Europa kennis te laten maken met coderen en ze te laten ervaren hoe leuk en relevant coderen is. Het Smart Education Hub-programma organiseert die week in Nederland een uniek event. Het Code King Kampioenschap: dé grootste coderingswedstrijd van Nederland voor alle basisschoolleerlingen! Doe mee met je klas en wordt Nationale Code King.

  Spannende coderingswedstrijd

  Speciaal voor deze week heeft organisatie Robomind een spannende coderingswedstrijd ontwikkeld. Tijdens de Code King Kampioenschap verzamelen leerlingen en hun Robomind Robot bakens voor hun klas. Elke dag komen er nieuwe levels bij waar je bakens kunt verzamelen. Er zijn makkelijke levels en moeilijke levels, maar iedereen kan meedoen. De wedstrijd is online, zodat leerlingen zowel thuis als in de klas mee kunnen doen via een tablet of computer. De klas met de meeste bakens aan het einde van de week is de Code King Kampioen!

  Winnen!

  De winnende klas wordt bepaald door de som van alle opgeloste opdrachten van de beste drie leerlingen uit de klas over de hele week. We houden online een scoreboard bij, zodat je precies ziet hoe je klas het doet ten opzichte van andere klassen in Nederland. Samsung stelt voor de winnende klas een mooie prijs beschikbaar.

  Wie organiseert het?

  De Code King kampioenschappen worden georganiseerd vanuit het Smart Education Hub-programma. Een initiatief van Samsung om onderwijsinnovatie in het Nederlandse basisonderwijs te stimuleren en zo leerlingen beter voor te bereiden op de vaardigheden van de toekomst. Robomind is één van de partners van dit programma en heeft de wedstrijd ontwikkeld.  

  Schrijf je nu in

  Alle Nederlandse basisscholen kunnen kosteloos meedoen aan het Code King Kampioenschap. De wedstrijd loopt van 10 – 18 oktober. Kijk hier voor meer informatie over de wedstrijd en schrijf je hier alvast in. 

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS