Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
13 October 2015
Artikel delen

Dordtse onderwijsheldin pleit voor betere ict

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Het is de Dordtse onderwijsheld Judith Borremans gelukt haar boodschap over te brengen aan staatssecretaris Sander Dekker (VVD, Onderwijs). Judith pleitte op een bijeenkomst van het AD voor gelijke rechten voor alle kinderen en betere ict op scholen. De computers piepen en kraken.

  De onderwijshelden uit heel Nederland die vanwege hun bijzondere inzet door het AD en de Persgroep waren uitgenodigd om aanbevelingen te doen aan de staatssecretaris waren het woensdagavond op de bijeenkomst in café Dudok in Den Haag roerend met Borremans eens.

  De computers en digitale systemen op veel Nederlandse scholen piepen en kraken. Vanwege beperkt budget is de automatisering het kind van de rekening. Daardoor hapert op veel scholen het internet en liggen systemen te vaak plat. Veel tijd gaat verloren omdat ondersteunend personeel én docenten aanlopen tegen computerproblemen.

  ,,Meer geld voor ict,'' is een van de aanbevelingen die namens de groep helden (onderwijsmanagers, ouders en docenten) aan de staatssecretaris wordt gedaan. ,,De voorzieningen moeten gewoon goed zijn, daarna kan iedereen los,'' aldus Borremans.

  Krijtborden
  ,,Er zijn nog scholen die met krijtborden werken en met internetverbindingen die tergend traag zijn,'' aldus een van de docenten, die tot held uitgeroepen was. ,,Terwijl scholen kinderen voorbereiden op de toekomst. Ze zouden met hun automatisering juist voorop moeten lopen.''

  Judith, die de Angolese vwo-scholiere Márcia 2,5 jaar doordeweeks met alle liefde in haar gezin opnam toen het meisje klem zat, werkt in de automatisering op het Dordtse Stedelijk Dalton Lyceum. Ze herkent het beeld. "Het is op de scholen met de ict verschrikkelijk,'' zegt zij.

  Bijeenkomst
  Staatssecretaris Dekker was aanwezig op de bijeenkomst in Den Haag. Hij beloofde de onderwijshelden, zorgvuldig naar alle aanbevelingen te kijken. De groep helden pleit onder meer voor kleinere klassen en meer onderwijsassistenten.

  Borremans pleitte ook voor minder administratieve lasten, opgelegd door de inspectie. De tijd die de school verplicht steekt in het maken van steeds meer rapportages, gaat ten koste van de tijd voor de kinderen, zegt de Dordtse onderwijsheld.

   

  Bron: Algemeen Dagblad

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS