Link: https://icthealth.nl/nieuws/radboudumc-krijgt-vier-nieuwe-ai-labs
Drie innovatieve startups worden partner van het Smart Education Hub-programma
Categories
Tags
Deel dit artikel
Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?
Tip hier de redactieHet Smart Education Hub-programma (SEH) dat zich richt op het vernieuwen van onderwijs door het gebruik van devices en digitale leermiddelen in de klas heeft drie nieuwe partners toegevoegd. Het gaat om Squla, WizeNoze en Oefenweb. Deze drie startups voegen zich bij de huidige partners van SEH, die bestaan uit KPN, Heutink ict, de vier grote educatieve uitgevers ThiemeMeulenhoff, Noordhoff, Malmberg en Zwijsen, RoboMind, Leeruniek en Innofun. Het SEH-programma kent drie onderdelen: Smart Classrooms, Smart Teachers en Smart Sharing. Er zijn inmiddels drie Smart Education Hubs actief: Laurentiusstichting in Delft (31 scholen), Stichting Sint Josephscholen in Nijmegen (13 scholen) en ASKO scholen in Amsterdam (32 scholen). Binnenkort starten nog twee Smart Education Hubs bij Stichting Openbaar Onderwijs Oost-Groningen (SOOOG) en bij een samenwerkingsverband van vijf onderwijsstichtingen in de gemeente Hof van Twente.
Squla
Squla is opgericht in 2010 en ontwikkelt online lesprogramma’s voor kinderen. De organisatie biedt lesmateriaal van basisscholen op een speelse manier thuis aan op basis van een lidmaatschap. Het gaat om oefenstof in alle vakken voor groep 1 t/m 8 en is te gebruiken op computers en via apps. Inmiddels oefenen al bijna honderdduizend kinderen thuis met de online spellen en quizzen. Het Squla platform is gratis voor scholen om in de klas te gebruiken op de tablet of klassikaal met een Smartboard. Als partner van het SEH-programma zal Squla bijdragen aan Smart Sharing: het online platform waar alle onderwijsstichtingen en partners van het programma ervaringen, best practices en inzichten met elkaar kunnen delen.
WizeNoze
WizeNoze lanceerde vorige week www.jouwzoekmachine.nl. Dit is de eerste zoekmachine die kinderen helpt bij het vinden van leeftijdsspecifieke en relevante informatie op het internet. Het is gratis voor scholen. De zoekmachine helpt kinderen zoekvragen te formuleren en geeft ze betrouwbare resultaten die aansluiten bij hun leeftijd. Zo krijgt een kind van zes jaar meer plaatjes en minder tekst dan een kind van veertien. Om uitgevers en publicisten te helpen hun content leeftijdsspecifiek te maken, ontwikkelt WizeNoze ook een Content Editor waarmee teksten voor volwassenen deels geautomatiseerd omgezet worden naar leeftijdsspecifieke teksten. WizeNoze zal als partner een bijdrage leveren aan het online Smart Sharing-platform.
Oefenweb
Oefenweb – een spin-off van de Universiteit van Amsterdam – maakt online leeromgevingen voor adaptief onderwijs. Hiermee wordt passend onderwijs aangeboden voor alle leerlingen. Dankzij het adaptief systeem spelen leerlingen altijd op hun eigen niveau en ervaren zij het leren als leuker, uitdagender en efficiënter. De toepassing geeft daarnaast gedetailleerde feedback naar beheerders (leraren) en leerlingen. Oefenweb biedt drie online leeromgevingen aan waar inmiddels zo'n 250.000 kinderen mee oefenen: Taalzee, Rekentuin en Words&Birds. Als partner biedt Oefenweb de Smart Classrooms gratis toegang tot deze leeromgevingen.
Smart Education Hub
De Smart Education Hubs zijn onderdeel van Samsungs Corporate Citizenship-programma. Met dit programma zet Samsung zich wereldwijd in om een bijdrage te leveren aan beter onderwijs. Afgelopen schooljaar zijn in 72 landen onderwijsprogramma’s op maat geïmplementeerd waarmee in totaal 45.000 leerlingen en 3.000 leraren zijn bereikt. In Nederland wil Samsung onderwijsvernieuwing op het gebied van ICT en 21st Century Skills steunen en versnellen. Hiervoor levert de organisatie devices en IT-infrastructuur voor de Smart Classroom en financiert het de onderdelen Smart Teachers en Smart Sharing. Het SEH-programma wordt inhoudelijk ingericht en gedragen door de betrokken onderwijsstichtingen die daarvoor hun eigen innovatiedoelstellingen en implementatie vaststellen.
Kijk voor meer informatie op www.smarteducationhub.nl