Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
21 September 2016
Artikel delen

Drie universiteiten gaan technasiumdocenten opleiden

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  De Universiteit Twente, TU Delft en Eindhoven gaan eerstegraads docenten opleiden voor het technasiumvak Onderzoek & Ontwerpen. De opleiding leidt academische geschoolde ontwerpers op tot docent in het voorgezet onderwijs. De universiteiten zijn hiervoor een samenwerking aangegaan met Stichting Technasium. Dat meldt Universiteit Twente.

  Aankomend O&O-docenten halen hun O&O-bevoegdheid via de track Ontwerpen van de 4TU-master Science Education & Communication. Het betreft een opleiding waarin een tweedegraads bevoegdheid wiskunde, natuurkunde, scheikunde of informatica wordt gecombineerd met een eerstegraads bevoegdheid Onderzoek & Ontwerpen. “Deze docenten zijn een enorme aanwinst bij het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O) en Natuur, Leven en Technologie (NLT). Doordat ze hun O&O bevoegdheid combineren met een ander bètavak zijn ze bovendien breed inzetbaar in de school”, zegt Jan van der Meij, directeur van de lerarenopleidingen van de Universiteit Twente. Ze mogen het vak wiskunde, natuurkunde, scheikunde of informatica geven in het vmbo en de onderbouw havo/vwo en O&O in zowel de onderbouw als de bovenbouw havo/vwo.

  Het technasium is een onderwijsformule voor havo en vwo. Tijdens het examenvak O&O gaan leerlingen aan de slag met actuele, bètatechnische vraagstukken van echte opdrachtgevers. Op deze manier maken ze al vroeg kennis met de veelzijdigheid en aantrekkelijkheid van beroepen, bedrijven en vervolgopleidingen. Het technasium streeft naar een verbeterde instroom naar en een bewustere keuze voor bètatechnische opleidingen in het hoger onderwijs en wil de belangstelling voor bètatechnische beroepen vergroten.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS