Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
25 February 2014
Artikel delen

Duizenden leerlingen spelen de educatieve Go VMBO! game ter voorbereiding op het VMBO

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Sinds 2012 hebben duizenden leerlingen de educatieve Go VMBO! game gespeeld. De Go VMBO! game is bedoeld voor leerlingen in  groep 7 en 8 van het basisonderwijs en geeft gamen-derwijs inzicht in het gehele voortgezet onderwijs, met de nadruk op het VMBO. De game helpt leerlingen om een goede keuze te maken voor een vervolgopleiding en middelbare school.

  Het is van groot belang dat jongeren na hun basisschoolperiode een juiste keuze maken voor een vervolgopleiding en school. Onderzoek wijst uit dat basisschoolleerlingen en ouders behoefte hebben aan een objectieve methodiek, die aansluit bij hun belevingswereld, en aan begrijpelijke, toegankelijke en doelgroepspecifieke informatie over het VMBO. Daarom heeft de Stichting Platforms VMBO de educatieve game GO VMBO! ontwikkeld voor leerlingen in groep 7 en 8 van het basisonderwijs. De Go VMBO! game is sinds de lancering in 2012 door ruim 50.000 kinderen gespeeld.

  Go VMBO! Game
  De Go VMBO! game is een interactief lesprogramma dat educatie combineert met vermaak. Door het spelen van deze uitdagende game ontdekken basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 op een speelse manier hoe het voortgezet onderwijs en VMBO in elkaar zitten, zodat ze zich op de juiste manier kunnen voorbereiden op hun opleidings- en schoolkeuze. De game helpt de leerlingen hun talenten te ontdekken en op welke school zij met deze talenten het best tot hun recht komen. De game wordt via internet gespeeld en is gratis beschikbaar.

  In de game ontdekt de speler met zijn of haar op maat gemaakte avatar het voortgezet onderwijs. In een virtuele schoolomgeving moet de speler vragen beantwoorden over het voortgezet onderwijs en persoonlijke interesses en voorkeuren. Als het spel is uitgespeeld ontvangt de speler een eigen Go VMBO-diploma met daarin een persoonlijk advies op basis van zijn of haar situatie, talenten en interesses. Dit advies helpt bij het proces van opleidings- en schoolkeuze..

  Gratis promotiepakket

  Voor geïnteresseerden is een gratis promotiepakket van de Go VMBO! game beschikbaar. Het pakket bevat een aantal posters voor in de klas en leuke informatiekaarten voor de leerlingen. Via  www.govmbo.nl/promotiepakket kunnen scholen het pakket aanvragen. 

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS