Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
6 August 2012
Artikel delen

Duizenden schoolboeken beschikbaar voor dyslexie software

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Dedicon maakt in opdracht van het Ministerie van OCW en in samenwerking met uitgevers schoolboeken toegankelijk voor dyslectische leerlingen. De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan de uitbreiding van de collectie bestanden van veel gebruikte boeken in het primair en voortgezet onderwijs. Het betreft bestanden voor de softwarepakketten Sprint Plus en Kurzweil. Inmiddels zijn duizenden aangepaste schoolboeken beschikbaar.


   


  Dyslectische leerlingen kunnen baat hebben bij speciale softwarepakketten die hen helpen bij het lezen. Kurzweil en Sprint Plus zijn twee populaire softwarepakketten voor dyslectische leerlingen. Met deze pakketten zien zij het boek op hun beeldscherm en kunnen ze de tekst laten voorlezen met een computerstem. Een meeleesbalk laat zien welke tekst wordt uitgesproken. De software heeft ook schrijf- en studiehulpmiddelen.


   


  Scholen en ouders kunnen bij Dedicon aangepaste schoolboeken voor deze softwarepakketten bestellen voor leerlingen met een dyslexieverklaring of een verklaring leeshandicap. Op de website www.dedicon.nl/educatief vindt u meer informatie.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS