Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
27 July 2010
Artikel delen

Easy Computing lanceert eBooks

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Easy Computing, uitgever van o.a. software- en informaticaboeken, heeft zojuist 3 van haar laatste boeken als eBook beschikbaar gesteld. In de toekomst zal een groot aantal van de print uitgaven ook beschikbaar komen als elektronisch formaat via eBoekhuis. De eerste drie titels die inmiddels beschikbaar zijn als eBook zijn Twitteren met resultaat, Snelgids Photoshop CS5 en Snelcursus Canon EOS.

  De eerste Easy Computing eBooks maken gebruik van het open epub-formaat en zijn daardoor leesbaar op de meest gangbare e-readers. “Wij hebben ervoor gekozen om onze de eBooks DRM-vrij aan te bieden omdat DRM een serieuze belemmering voor de eerlijke gebruiker is”, volgens Fernand Wiener. “Het DRM-vrij aanbieden is een moeilijke beslissing geweest daar piraterij een groot probleem is. We hebben de keuze moeten maken om de installatie van onze eBooks zo eenvoudig mogelijk te maken en te vertrouwen op de gebruikers.” De meeste DRM’s zijn gelinkt aan specifieke apparaten waardoor de gebruikers niet in alle vrijheid hun eBook op ieder apparaat kunnen gebruiken. “De licentieovereenkomst voor onze eBooks is zo eenvoudig als het maar zijn kan: Maak geen inbreuk op het auteursrecht.”

  Op de iPad, gebruiken de boeken het bijgeleverde Ibooks programma. Op de PC en MAC maakt software zoals Adobe Digital Editions het mogelijk de boeken op het scherm te lezen.
  Meer informatie vindt u op www.easycomputing.com

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS