Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
19 March 2015
Artikel delen

Educatieve documentaires beschikbaar voor onderwijsinstellingen in Nederland en Belgi

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Steeds meer onderwijsinstellingen werken met digitale leermiddelen waarbij het onderwijs vorm krijgt in een combinatie van online leren en contacturen.

  B-motion biedt onderwijsinstellingen middels een betaalbare en legale licentiestructuur toegang tot een brede catalogus aan hoogwaardige educatieve (veelal BBC) documentaires. Onderwijs professionals kunnen deze documentaires ter verrijking zowel klassikaal als in de eigen ‘online leren’ omgeving gebruiken. 

  Inmiddels zijn meer dan 90 documentaires (ca. 300 uur) in verschillende genres beschikbaar: van biologie tot wiskunde en van natuurkunde tot geschiedenis of kunst en economie. De Hogeschool van Utrecht, Hogeschool van Amsterdam en Fontys maken al gebruik van deze nieuwe educatieve dienst.

  Documentaire aanbod

  B-Motion biedt kwalitatief hoogwaardige documentaires, veelal BBC materiaal, op het gebied van biologie, wiskunde, geschiedenis, natuurkunde, kunst, religie, filosofie en economie. De documentaires zijn Nederlandstalig of voorzien van Nederlandse ondertiteling. Via het licentieprogramma kunnen onderwijsinstellingen de materialen niet alleen klassikaal inzetten, maar ook via de eigen ‘online leren’ omgeving delen met leerlingen of studenten. De materialen sluiten aan bij de belevingswereld van de leerling/student en zijn uitermate geschikt voor verrijking van het onderwijs. De Hogeschool van Utrecht, Hogeschool van Amsterdam en Fontys maken al gebruik van deze nieuwe dienst.

  Via deze downloadlink kunt u de volledige catalogus met documentaire materiaal downloaden. Enkele voorbeelden van beschikbare titels zijn ‘Het wonder van een nieuw leven’ van de beroemde medisch fotograaf Lennart Nilsson, ‘Story of the Jews’ van Simon Schama, ‘The Story of Maths’ van Marcus du Sautoy en ‘Inside The Human Body’ van Michael Mosley. De trailers van de verschillende documentaires kunt u hier bekijken:

  De licentiekosten zijn o.a. afhankelijk van de hoeveelheid uren die wordt afgenomen, het aantal locaties waar het materiaal wordt ingezet en het aantal leerlingen of studenten dat er gebruik van maakt. 

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS