Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
25 November 2014
Artikel delen

Educatieve iPad-game Planetenreis internationaal gelanceerd

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  ~~De app is nu ook beschikbaar in het Engels, Zweeds, Spaans, Duits en Frans. Het spel neemt kinderen mee op een spannende ontdekkingstocht langs de acht planeten van ons zonnestelsel, de dwergplaneet Pluto en de maan. De Zweedse versie van Planetenreis werd vrijdag 19 september aangeboden door de Leidse astrochemica Ewine van Dishoeck bij de uitreiking van de prestigieuze Gothenburg Lise Meitner Award 2014. De game is drie dagen gratis te downloaden.

  De educatieve game Planetenreis voert kinderen vanaf zes jaar mee op een reis door ons zonnestelsel. De speler reist van planeet naar planeet om objecten te verzamelen en die mee te nemen in een raket. Deze objecten zijn nodig om opdrachten succesvol uit te voeren op de acht steen- en gasplaneten, dwergplaneet Pluto en de maan. Spelenderwijs leert het kind over de eigenschappen van de planeten en de afstanden in ons zonnestelsel. Einddoel van de missie: Breng het ijs van Pluto terug naar de aarde!

  De Zweedse versie van Planetenreis, Planetresan, is aangeboden bij de uitreiking van de Gothenburg Lise Meitner Award 2014 op 19 september 2014 in Gothenburg, Zweden. Prijswinnaar Van Dishoeck is enthousiast over de educatieve game: "Jonge kinderen komen met deze game op een speelse manier in aanmerking met ons fascinerende heelal. Ze leren over ons zonnestelsel in een leuk spel met een unieke vormgeving."

  De Gothenburg Lise Meitner Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een onderzoeker die een grote ontdekking heeft gedaan in de natuurkunde. Van Dishoeck ontvangt de prijs voor het identificeren van de reeks moleculaire reacties van het ijle gas en microscopische stofdeeltjes die het ontstaan van sterren en planeten mogelijk maken.

  Planetenreis is ontwikkeld door Game Oven in opdracht van NOVA en Moon Uitgevers, met een bijdrage van Marijn Franx (Sterrewacht Leiden, Universiteit Leiden). Ewine van Dishoeck (Sterrewacht Leiden, Universiteit Leiden) heeft de internationale lancering van de app financieel ondersteund. De game won in 2013 de derde prijs in de Meester App-wedstrijd van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Juryrapport vermeldde over Planetenreis: "Het is een echte ontdekkingstocht, je leert doordat je doet. Er zit een team achter met verstand van zaken (…) Ook de vormgeving is uitzonderlijk mooi".

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS