Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
26 May 2009
Artikel delen

EDventure en VBS ontwikkelen subsidiesite

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  EDventure en de Verenigde Bijzondere Scholen (VBS) hebben een nieuwe website www.onderwijssubsidies.nl ontwikkeld. De website is vanaf begin deze week in de lucht en helpt scholen en onderwijsadviesbureaus om onderwijssubsidies te vinden en erop in te schrijven. Met de lancering van de website is er nu één compleet overzicht van onderwijssubsidies op ondermeer het gebied van taal en rekenen, ondernemerschap en ICT.

  In de wirwar van subsidies voor het onderwijs is moeilijk een weg te vinden. Voor scholen is het lastig om de juiste subsidies snel te vinden. Onderwijsadviesbureaus aangesloten bij EDventure kunnen hen nu hierbij helpen, zij kunnen scholen in hun regio met de site nog beter voorzien van informatie en hen begeleiden bij het schrijven van een subsidieaanvraag. Leden van EDventure en de VBS zijn vanaf nu altijd op de hoogte van subsidiemogelijkheden.

  Actuele onderwijssubsidies
  Simon Steen, directeur VBS: “Scholen kunnen met deze nieuwe site relevante subsidies snel en makkelijk vinden. Alle actuele onderwijssubsidies staan er overzichtelijk op. Na het inloggen kan er een specificatie gemaakt worden met een zoekmachine à la Funda.nl. Alle subsidies zijn gerubriceerd op doel, bedrag en leergebied.” Annemarie Kaptein, directeur EDventure: “Onze leden kunnen bovendien hun persoonlijke zoekprofiel instellen en ontvangen dan een attendering wanneer een nieuwe relevantie subsidie beschikbaar komt. Ook kan er per subsidie een attendering ingesteld worden wanneer de deadline voor indienen of opleveren dreigt te verlopen. Zo kunnen de bij ons aangesloten onderwijsadviesbureaus hun klanten goed adviseren.”

  EDventure

  EDventure is de branchevereniging van onderwijsadviesbureaus (onderwijsbegeleidingsdiensten) in Nederland. Met 27 aangesloten leden en in totaal zo’n 3.000 adviseurs is er sprake van een landelijk dekkend netwerk. EDventure-leden werken in partnership met de klant aan het realiseren van de doelstellingen van de school. Zij komen bij alle scholen in het primair onderwijs en hun dienstverlening richt zich ook op het voortgezet onderwijs en aanpalende terreinen. Vanaf 1 januari 2008 is EDventure een Keurmerkorganisatie. Professionaliteit, kwaliteit, innovatie en samenwerking zijn daarbij de sleutelwoorden.
   
  Over de VBS
  De Verenigde Bijzondere Scholen (VBS) is een vereniging waar besturen van scholen op algemeen bijzondere grondslag lid van zijn. VBS heeft 650 scholen als lid; de leden zijn basisscholen, scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs en enkele opleidingsinstituten.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS