Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
5 September 2014
Artikel delen

Een database vol games

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Ondanks hun grote potentiële meerwaarde voor het onderwijs worden games nog niet veel gebruikt. Er zijn technische struikelblokken, niet iedereen is bekend met de mogelijkheden en het kost tijd om goede games te vinden.

  De Databank Games neemt een aantal belangrijke drempels voor het gebruik van games weg. In de Databank zijn games voor verschillende vakken te vinden, voor alle sectoren van onderwijs, inclusief bedrijfsopleidingen. Daarnaast bevat de Databank een grote hoeveelheid gegevens die bruikbaar zijn voor een effectieve inzet in het onderwijs, zoals didactische tips, lesmateriaal, randvoorwaarden, onderzoeksgegevens en ervaringsgegevens. Gebruikers kunnen hun ervaringen met elkaar delen.

  De Databank Games wordt voortdurend uitgebreid. Alle games in de Databank zijn beoordeeld op hun inzetbaarheid in het onderwijs, met behulp van een instrument dat door Game Onderwijs Onderzoek in eerder onderzoek is ontwikkeld. Als een game meerdere specifieke inzetmogelijkheden heeft, dan worden deze apart weergegeven.

  De Databank Games is hier te vinden. 

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS