Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
13 August 2015
Artikel delen

Een derde studenten streamt video tijdens college

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Scholen en universiteiten hebben met de introductieweken het nieuwe lesjaar ingeluid. Uit onderzoek van HP naar computergebruik onder 600 schoolgaande en studerende jongeren blijkt dat driekwart van de studenten hun studie niet zou kunnen uitvoeren zonder laptop. Een laptop met goede specificaties is dan ook een must voor 85% van de ondervraagden. Ruim twee derde (65%) van de studenten stoort zich aan de korte batterijduur van hun laptop.

  Een derde studenten streamt video tijdens college

  De tijd dat studenten met pen en papier in de collegebanken zaten is voorbij. 70% van de studenten gebruikt zelden pen en papier tijdens de les en gebruikt de laptop voor de notities. Maar ook voor veel andere redenen blijkt de laptop voor de student onmisbaar. Uit het onderzoek van HP blijkt namelijk dat 71% tijdens het volgen van college surft op het internet. 68% verstuurt e-mails en 65% houdt hun contacten op pijl via social media. Ook geeft bijna de helft van de studenten te kennen weleens muziek te luisteren tijdens de les, 35% geeft aan zelfs video te streamen tijdens college. Verder shopt 36% online en een kwart geeft toe in de schoolbanken werkzaamheden voor hun bijbaan te verrichten. Studenten zetten hun laptop dus in voor zowel studie, als persoonlijke doeleinden.

  Studenten verkiezen goede specificaties boven voordelige aanschafprijs

  En wat verwachten studenten dan van hun laptop? Uit het onderzoek van HP blijkt dat een laptop vooral functioneel moet zijn. Zo geeft 85% van de ondervraagden aan goede specificaties te verkiezen boven een mooi design. Twee derde vindt een laptop met goede specificaties belangrijker dan een voordelige aanschafprijs.

  De volgende laptopeigenschappen zijn voor studenten het belangrijkst bij de keuze voor een nieuwe laptop (op volgorde):

  1. Processor
  2. Werkgeheugen
  3. Prijs
  4. Batterijduur
  5. Besturingssysteem

  Daarnaast wil 79,2% een makkelijk draagbare laptop. Het apparaat moet bovendien tegen een stootje kunnen, vindt bijna 90% van de ondervraagden. De grootste ergernis voor studenten is de korte batterijduur van hun laptop. Ruim 65% zegt hier vaak mee te kampen.

  Voordat studerende jongeren een laptop aanschaffen, lezen zij zich eerst in met reviews (71,9%) en online vergelijkingssites (71,1%). Twee derde wendt zich voor advies tot familie en vrienden en bijna de helft laat zich informeren door winkelpersoneel. 

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS