Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
29 July 2015
Artikel delen

Eerste editie zomerschool in Terneuzen

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Terneuzen heeft een zomerschool die is bedoeld voor kinderen uit groep 4 tot en met 7 die moeite hebben met taal en rekenen. Maar ook leerlingen die liever naar school willen in de zomervakantie, omdat ze behoefte hebben aan de structuur van school zijn welkom. In totaal gaan er veertig leerlingen dit jaar naar de zomerschool in Terneuzen. Dat meldt Omroep Zeeland.

  Maandag krijgen de leerlingen de eerste les in CBS De Stelle. 's ochtends krijgen de leerlingen taal- en rekenoefening op een tablet. 's Middags kunnen de leerlingen een creatieve les kiezen, bijvoorbeeld een vulkaan maken van papier maché, loempia's bakken of een les zumba. Naast alle lessen is er ook veel aandacht voor sport en bewegen. Ook maken de leerlingen uitstapjes naar onder meer Bio Base en het Portaal van Vlaanderen.

  “We zorgen voor saamhorigheid en plezier. Deze kinderen ervaren vaak dat dingen moeilijk zijn. Hier geven we ze het gevoel dat ze erbij horen en dat ze ergens goed in zijn”, zegt leerkracht Annabel Impens. Kinderen volgen de lessen op vrijwillige basis. Ook de leerkrachten doen vrijwillig mee aan de zomerschool. De zomerschool is een initiatief van de onderwijsgroepen Probaz en Perspecto en de gemeente Terneuzen. 

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS