Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
5 July 2016
Artikel delen

Eerste online masteropleiding voor ICT in de zorg

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Health Informatics van het Academisch Medisch Centrum (AMC) is op 4 juli officieel erkend als masteropleiding van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De opleiding is bedoeld voor zorgprofessionals, zoals artsen, staffunctionarissen in de zorg, verpleegkundigen en paramedici, die zich op een academisch niveau willen bijscholen op het gebied van ict in de zorg. Met deze online opleiding kunnen zij flexibel en in deeltijd studeren en direct binnen hun eigen zorginstelling een bijdrage leveren aan ict-projecten. Dit meldt AMC.

  Ict is niet meer weg te denken uit de zorg. Moderne zorginformatiesystemen en slimme technologieën bieden kansen om de zorg te verbeteren, veiliger te maken en besparingen te realiseren. Voorwaarde is wel dat de inzet van deze middelen op een bewezen effectieve wijze plaatsvindt. Voor de acceptatie van de ict-systemen is het belangrijk om de zorgprofessional te betrekken in het proces van het beoordelen, ontwerpen en selecteren ervan. Maar werknemers in de zorg zijn niet altijd goed voorbereid op deze nieuwe rol. De masteropleiding Health Informatics voorziet daarin.

  Health Informatics richt zich op professionals met minimaal twee jaar werkervaring in de zorg. Het studiemateriaal, de interactieve sessies en (groeps)opdrachten worden uitsluitend online aangeboden. Zo worden de studenten in staat gesteld om de master in deeltijd naast hun werk te volgen. De opleiding bestaat uit tien modules en een afstudeeropdracht. Voorbeelden van modules zijn eHealth, informatiebeveiliging en evidence based health informatics. Het volledige programma is te vinden op www.amc.nl/healthinformatics.

  De NVAO, de organisatie die de erkenning toekende, schrijft in haar rapport: “Het panel is overtuigd van de meerwaarde van deze postinitiële masteropleiding en bevestigt de behoefte in de gezondheidszorg aan (zorg-)professionals die, uitgerust met ict-kennis en -vaardigheden, technische en ICT-oplossingen kunnen vinden die toepasbaar zijn in de zorg.”

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS