Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
30 August 2010
Artikel delen

Eerste online media academie opent haar portal

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Met de start van het nieuwe academisch jaar zijn Pabo- en pedagogiek studenten een specialisatie rijker. De eerste virtuele media academie waar studenten zich kunnen verdiepen in de mediaontwikkeling van kinderen om zowel kinderen als ouders te begeleiden een keuze te maken uit de enorme hoeveelheid mediaproducten, opent op 16 september a.s. haar deuren.

  In de praktijk blijkt dat de professionele opvoeders en leerkrachten van de toekomst nog steeds te weinig weten over de dominante rol die media spelen in het leven van kinderen. Opvallend is dat er in de studieboeken en de colleges vrijwel geen aandacht wordt geschonken aan media voor kinderen en aan de manier waarop media ingezet kan worden als educatief hulpmiddel.

  De Mediasmarties academie brengt hier verandering in. Binnen deze virtuele media academie kunnen studenten colleges volgen over het medialandschap en mediagedrag van kinderen. Binnen de academie bestaat ook de mogelijkheid om mediumspecifieke lessen te volgen over games, websites en televisieprogramma

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS