Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
22 December 2008
Artikel delen

Europese Commissie geeft scholen gratis agenda’s

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  De Europese Commissie is een campagne gestart waarmee scholen gratis agenda’s voor het schooljaar 2009-2010 voor hun leerlingen kunnen bestellen. De agenda’s worden nog voor de zomervakantie uitgedeeld zodat  scholieren niet zelf een agenda hoeven te kopen.

  Het is een praktische schoolagenda die geschikt is voor het noteren van lesroosters, toetsresultaten en huiswerk, maar bevat ook informatie over allerlei onderwerpen waarmee scholieren nu en in de toekomst worden geconfronteerd: studeren, werken, budgetbeheer, alcohol, roken, reizen, voeding, consumentenrechten, klimaatverandering, milieu, de derde wereld, rechten als Europees burger. Ook vinden de leerlingen er informatie over de totstandkoming, het functioneren en de lidstaten van de Europese Unie. De DigiRaad, de adviesraad voor en door jongeren over veilig gebruik van internet, heeft ook een aantal pagina’s in deze agenda gevuld: Imke en Bouke, twee van de leden, geven tips over veilig gebruik van internet. 

  De agenda is een initiatief van de Generation Europe Foundation in Brussel en mogelijk gemaakt door de Europese Commissie.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS